Tocanita din cotlet de porc cu ceapa verde si rosii

de Rocsi in Porc, 4 Iun 2013 | 6571 vizualizari

 

O mancare fix pe gustul nostru din care am manca zilnic si nu ne-am satura!

 

INGREDIENTE

  • 700 gr cotlet de porc dezosat
  • 1 morcov
  • 3-4 cepe verzi
  • 1 ceapa uscata
  • 300 gr rosii un suc propriu
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1 lingura pasta de gogosari
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei
  • marar verde
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita din cotlet de porc cu ceapa verde si rosii:

Cotletul il spalam, il tamponam cu un servet de bucatarie si il taiem bucati potrivite. Incingem uleiul intr-o cratita, punem carnea si o rumenim putin pe ambele parti, timp in care ne pregatim legumele.

Ceapa o curatam si o tocam marunt.

Ceapa verde o curatam, o spalam si o taiem rondele.

Curatam morocvul si il taiem bucatele.

Adaugam legumele pregatite peste carnea rumenita, le inabusim 2-3 minute si acoperim cu apa.

Lasam sa fiarba la foc potrivit acoperita cu capac.

Cand s-a fiert mai bine de jumatate, condimentam cu sare, piper si boiaua de ardei dulce. Rosiile le tocam cu cutitul si le dam drumul peste tocanita.

Lasam sa fiarba bine, sa scada atat cat ne dorim, iar la final punem pasta de gogosari, usuroiul curatat, pisat si mai dam doar doua-trei clocote.

Tocam putin marar verde, presaram in tocanita, invartim si lasam sa stea 5 minute acoperita. Am servit alaturi de un piure de cartofi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita din cotlet de porc cu ceapa verde si rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Înghețata de lămâi, cu lapte condensat

de RODIMUR 8

ieri la 21:15

Tartă cu brânză și caise - Varianta rapidă și delicioasă

ieri la 09:18

TOP
utilizatori

Rocsi

2184 puncte

RODIMUR

1124 puncte

RuxyRux

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

217 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Matrai borzoska - snitel unguresc