Tort Amandina

de elucubratiiculinare in Torturi, 5 Mar 2013 | 4564 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • BLAT:
  • 6 ouă,
  • 6 linguri zahăr,
  • 3 linguri făină,
  • 3 linguri cacao,
  • o linguriță praf de copt,
  • 3 linguri ulei.
  • Sirop:
  • 2 căni apă,
  • 1 cană zahăr,
  • 3 felii lămâie,
  • esență rom.
  • Crema:
  • 200 g unt,
  • 100 g zahăr,
  • 100 g ciocolată,
  • 200 g frișcă.
  • Glazura:
  • 100 g ciocolată,
  • 50 g frișcă.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Amandina:

Pentru blat, se bat bine albușurile cu zahărul. Adăugăm gălbenușurile, unul câte unul. Adăugăm treptat uleiul și la sfârșit făina amestecată cu praful de copt și cacao. Compoziția se pune într-o formă de tort unsă cu unt și tapetată cu hârtie de copt (în lipsă punem făină). Se coace la 180 grade pentru 30-40 minute. Se face testul cu scobitoarea înainte de a-l scoate din cuptor. Se lasă la răcit.

Pentru sirop
, punem într-o crăticioară apa cu zahărul și feliile de lămâie. Se dau în clocot și se lasă să fiarbă încet pentru 5 minute. După ce se răcește se adaugă esență de rom.

Pentru cremă, se freacă bine untul cu zahărul, se adaugă ciocolata topită  și răcită  (atenție, că dacă o puneți caldă se taie untul), iar la sfârșit adăugăm frișca bătută și amestecăm bine până la omogenizare.

Pentru glazură, topim ciocolata, iar când se răcește se amestecă cu frișcă bătută.

Se taie blatul în două. Se însiropează baza tortului, se pune crema, se acoperă cu celălalt blat care se însiropează. Se îmbracă în glazură și se ornează după plac.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Amandina" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

ieri la 17:21

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

ieri la 11:30

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

pe 19.06 la 08:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta de tort Amandina - Alegerea delicioasa pentru un desert festiv