Tort Amandina

de Lau in Torturi, 16 Oct 2013 | 6767 vizualizari

 

M-am inspirat de la Timea si de la Anamaria-Cook pentru fondant

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 8 linguri faina
  • 3 linguri cacao
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
  • Crema
  • 400 g unt
  • 200 g zahar pudra
  • 3 linguri cacao
  • 2 galbenusuri
  • 1 esenta de rom
  • Sirop
  • 200 ml apa
  • 100 g zahar
  • 1 esenta de rom
  • 2 plicuri de 3 in 1 clasic
  • Fondat
  • 300 g zahar
  • 150 ml apa
  • 2 linguri miere de albine
  • 50 g ciocolata neagra
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Amandina:

Blat - batem albusurile cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana devine o spuma lucioasa ca la bezea, adaugam pe rand galbenusurile, mixand bine dupa fiecare, adaugam uleiul si apa, amestecam faina cu praful de copt,c acao si o cernem peste spuma de albusuri, amestecam usor cu o paleta ca sa nu se lase spuma.

Turnam compozitia intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt, dam tava la cuptorul incalzit cca 35 minute, verificam cu scobitoarea. Lasam blatul sa se raceasca bine dupa care il vom taia in 2.

Siropul - intr-un ibric adaugam apa si zaharul si punem pe foc lasand sa fiarba cca 5 minute, oprim focul si adaugam plicurile de 3 in 1 si esenta, amestecam si lasam la racit.

Crema - untul la temperatura camerei se mixeaza bine cu zaharul pudra, adaugam galbenusurile pe rand, mixand bine dupa fiecare, adaugam cacao si esenta mixam pana obtinem o crema spumoasa si fina.

Fondat - prima data vom pune un vas la congelator cat vom face siropul. Intr-o cratita adaugam apa si zaharul la mijloc, punem pe foc mic pana ce zaharul se topeste si obtinem un sirop mai grosut. Facem proba cu paharul cu apa rece, daca se formeaza mici bilute pe fundul paharului inseamna ca e gata. Adaugam mierea, amestecam si luam de pe foc.

Turnam siropul obtinut in vasul rece si mixam pana ce incepe sa se ingroase si se albeste. Adaugam ciocolata data prin razatoare si omogenizam.

Asamblare - pe un platou asezam prima foaie, o insiropam, adaugam trei sferturi de crema, a 2 foaie, o insiropam, ungem tortul cu crema ramasa si dam la frigider 30 minute (cat pregatim fondatul)

Deasupra adaugam fondatul din care am oprit 2-3 linguri pentru ornat

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Amandina" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi noi cu usturoi verde - Gust și prospețime într-un preparat simplu, de sezon

ieri la 19:29

Tort cu mure si ciocolata - Deliciu festiv cu fructe

de oanapl 8

pe 26.04 la 22:27

Cartofi prăjiți cu ouă ochiuri - Rețeta îmbunătățită și gustoasă

pe 25.04 la 09:05

Bărcuțe cu spanac și ouă - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 25.04 la 08:41

Noodles cu porc și legume – Rețeta savuroasă și rapidă

pe 25.04 la 08:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2468 puncte

RODIMUR

2101 puncte

vasimur

191 puncte

Valclaudia

100 puncte

cristinutanicolita

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort amandina