Tort aniversar

de luminita20_2006 in Torturi, 4 Dec 2010 | 5949 vizualizari

 

INGREDIENTE

blat:
  • 7 oua
  • 80 gr faina 
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 180 gr zahar
  • 3 linguri cacao
Crema 1:
  • 250 gr frisca
  • 150 gr lapte
  • 1 plic creme ole
Crema 2 (de caramel )
  • 10 linguri zahar
  • 200 ml lapte
  • 250 ml frisca
  • 3 oua 
  • 1 lingura amidon alimentar
  • 10 gr gelatina
decor
  • pasta de zahar
  • pasta de lapte praf
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aniversar:

Blat: Se separa galbenusurile de albus; albusurile se bat spuma apoi se adauga cate un pic zahar. Galbenusurie sefreaca cu zaharul vanilat, apoi se incorporeaza cualbusurile. Cu o paleta de lemn se amesteca de jos in sus si se pune in ploaie cacao; faina se amesteca cu praful de copt, apoi se incorporeaza in compozitie. tava de tort se tapeteaza cu hartie apoi se toarna compozitia si se da la cuptor incins 30 min. Dupa care se face testul cu scobitoarea. Se scoate dupa aceea si se pune pe un gratar la racit

Crema 1 Se pune intr-un bol toate ingregientele(frisca , laptele si creme de vanilie) si se mizeaza. Crema trebuie sa se intareasca f bine. Se intinde uniforn pe blat si se da la frigider.

Crema 2 Se caramelizeaza zaharul (atentie sa nu se arda)apoi se aduga laptele. Galbenusurile se amesteca cu amidonul, se toarna laprele peste galbenusuri apoi se pune iar la foc pana cand se ingroasa crema. Amestecati incontinuu!Gelatina se prepara conform instructiunilor de pe ambalaj apoi cand sa ingrosat crema se ia de pe foc si se pune gelatina. Se lasa sa se raceasca crema. Se bat albusurile si frisca separat.Cand e rece crema se amesteca cu frisca si albusurile. Blatul se taie in trei se insiropeaza pe rand si se pune crema 1 apoi blat crema2 iarasi blat se unge totul cu unt se imbraca in pasta de zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aniversar" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Tort Trenulet