Tort aperitiv

de divainbucatarie in Aperitive / Garnituri, 22 Dec 2010 | 9175 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 paine rotunda neagra de 250 gr.
  • 500 g zacusca
  • 450 g icre
  • 500 g pate ficat
  • 300 g branza cremoasa (branzica de casa, crème Bonjour, Fagaras,etc)
  • masline negre si verzi,
  • ardei gras, pentru ornat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aperitiv:

Cu un cutit bine ascutit se indeparteaza calota painii, ramanand astfel un blat pe care l-am taiat in 4 felii aproximativ egale.

Se ung pe rand feliile, prima cu branza cremoasa, a doua cu zacusca, a treia cu icre si se imbraca apoi tortul astfel obtinut in pate de ficat. Se orneaza in functie de imaginatie si de timp cu masline si ardei si se lasa cca. 1 ora la temperatura camerei sa se moaie si sa patrunda ingredientele in blat. Se taie apoi si se serveste.

Se pot inlocui unele din ingrediente cu piure de naut, de susan, cu fasole batuta sau piure de spanac etc. Importante sunt zacusca si branza, ii confera un gust aparte intre dulce si sarat. Incercati-l si savurati-l in mai multe variante.

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aperitiv" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chifle cu brânză cheddar - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:50

Desert cu cirese din dulceata de cirese negre amare

pe 08.11 la 16:18

Biscuiți din 3 ingrediente - Super rapizi și delicioși

pe 07.11 la 17:01

Brownie cu crema de mascarpone - Deliciul ciocolatos care te cucerește

pe 07.11 la 16:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]