Tort aperitiv in trei culori

de angyb in Aperitive / Garnituri, 13 Mar 2013 | 8190 vizualizari

 

Sursa de inspiratie Sidihttp://www.bucataras.ro/retete/tort-aperitiv-in-trei-culori-40687.html

 

INGREDIENTE

  • Aluatul portocaliu:
  • 2 oua
  • 2 linguri de ulei
  • 1 lingura de smantana
  • 2 linguri de faina
  • 1/3 lingurita praf de copt
  • 2 linguri pasta de gogosari
  • Aluatul galben:
  • 2 oua
  • 2 linguri de ulei
  • 1 lingura de smantana
  • 2 linguri de faina
  • 1/3 lingurita praf de copt
  • 4 linguri de cascaval razuit
  • Aluatul verde:
  • 2 oua
  • 2 lingura de ulei
  • 2 linguri de smanrtana
  • 2 linguri de faina
  • 1/3 lingurita praf de copt
  • 2 linguri de spanac fiert si tocat
  • Umplutura:
  • 200 g ricotta
  • 200 crema de branza
  • sare,vegeta
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort aperitiv in trei culori:

Pregatim 3 blaturi in acelasi mod doar ca difera ingredientul care da culoare.

Frecam galbenusurile cu ulei adaugam smantana, faina alba praful de copt si ingredientul care da culoarea blaturilor (cas, pasta de gogosari si spanac). Peste compozitiile obtinute se adauga albusurile batute spuma cu un praf de sare amestecand de jos in sus.

Coacem fiecare blat intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt in cuptorul preincalzit la 180 de grade aproximativ 15 minute pana cand se rumenesc.

Pentru crema amestecam ricotta cu crema de branza si le condimentam cu sare si vegeta dupa gust.

Asezam pe un platou blatul portocaliu, 1/2 din crema, blatul galben, restul de crema si desupra blatul verde.

Pofta buna!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort aperitiv in trei culori" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cornulețe cu untură - Cele mai fragede și mai gustoase

ieri la 12:41

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

pe 10.12 la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort aperitiv din omleta