Tort Balerina de ciocolata

de lili in Torturi, 8 Feb 2011 | 6388 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blatul:
  • 7 oua,
  •  7 linguri de apa,
  • 7 linguri faina
  • Crema de cafea:
  • 2 galbenusuri,
  •  4 linguri cu varf zahar,
  • 2 linguri cafea naturala (lichida),
  • 1 lingurita cafea solubila
  •  400 ml frisca lichida
  • 10 g gelatina
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Balerina de ciocolata:

Blatul:

Batem albusurile bine, adaugam zaharul, apoi galbenusurile si la urma faina. Se coace cca 1 ora. Blatul este insiropat cui cafea.

Crema de cafea:2 galbenusuri, 4 linguri cu varf zahar, 2 linguri cafea naturala (lichida), 1 lingurita cafea solubila se pun ingredientele mentionate mai sus pe baie de aburi si se amesteca pana se ingroasa compozitia  se da la racit; 400 ml frisca lichida se bate pana incepe sa se ingroase (nu trebuie batuta foarte bine), se adauga crema de ou rece, apoi cu 10 g gelatina dizolvata in cateva linguri de apa calda. Blatul se taie in trei parti si se umple cu crema obtinuta. Se imbraca in ciocolata.

Pofta buna!!!


Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Balerina de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

lili 1

09.02.2011, 17:38

va invit la o felie!!!

adry88 1

04.07.2011, 16:33

frumos

Anamaria7 1

30.10.2011, 21:59

La multi ani, Liliii! muulta fericire, sanatate si noroc in viata!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort bărzan