Tort buturuga

de Doralinda in Torturi, 17 Mar 2013 | 6255 vizualizari

 

Stiu ca a cam trecut vremea lui, ca e ptr sarbatorile de iarna, dar eu mi-am propus sa il incerc oricum, si a iesit ceva extraordinar, nu cum vroiam eu, dar foarte bun!

 

INGREDIENTE

  • blatul de la reteta "pandispan ptr tort buturuga"
ptr crema:
  • 240 gr ciocolata ptr topit
  • 3 linguri lapte
  • 3 linguri sirop maraschino sau grenadine
  • 3 galbenusuri
  • 125 gr frisca
  • jumatate ceasca de cirese din dulceata sau cristalizate
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort buturuga:

Preparam blatul ca in reteta aceasta

Intre timp, preparam crema, si anume, incepem cu topirea ciocolatei in bainmarie, la foc mic, adaugam laptele, siropul si galbenusurile si amestecam repede pana devine  omogen.

Taiem ciresele in jumatate si le punem usor in compozitia de frisca.  Derulam blatul usor, punem un rand din crema de ciocolata si apoi din frisca cu cirese Si rulam usor inapoi. Punem la frigider cateva ore pana se intareste. Apoi il il scoatem si taiem de la ambele capete, cate o felie pe diagonala, felii care le lipim apoi cu putina frisca la ruloul principal ca sa arate ca o buturuga.

Presaram si putin zahar pudra ajutandu-ne de o strecuratoare sau daca aveti de aparatul special.

TIPS-URI

1

Se poate tine la frigider in jur de 3-4 zile

2

ptr a nu se intari, e indicat sa il acoperiti cu o foaie transparenta de ciolofan.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort buturuga" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bomboane cu nucă de cocos și zmeură - Desert super rapid și delicios

pe 09.05 la 09:58

Clătite spaghete cu ciocolată și fructe - Desertul rapid și ingenios care te va cuceri

pe 09.05 la 09:43

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

pe 09.05 la 09:26

Chec cu căpșuni și ciocolată albă - Desertul pufos și aromat

pe 08.05 la 08:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tort Buturuga 2012