Tort capsuni

de silvi0ara in Torturi, 14 Feb 2010 | 5108 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar
  • 3 linguri faina
  • 1 plic zahar vanilat
  • un praf de sare
  • Pentru crema:
  • 450g iaurt mai gras
  • 450g smantana 12%grasime
  • 200ml frisca lichida
  • 2 plicuri gelatina de la Dr.Oetker
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 100g zahar
  • 400g capsuni proaspete
  • Pentru glazura:
  • 200 ml sirop de capsuni(se obtine din zdrobirea a 15 capsuni proaspete la robot)2 plicuri Tort-Gelee(transparenta sau rosie)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort capsuni:

Blat:

Intr-un bol se freaca bine cele 3 galbenusuri cu 3 linguri zahar,praful de sare si vanilia,pana isi dubleaza volumul.Se adauga faina si la sfarsit amestecand de jos in sus albusurile batute spuma tare.Se unge o forma de tort se toarna compozitia si se coace in cuptorul incins timp de 15-20 de minute la 180 de g.Se scoate si se lasa la racit.

Intre timp se face crema:

Se inmoaie gelatina in 150 ml apa rece.
Intr-un bol mai mare se adauga iaurtul,smaintana,zaharul(eu am folosit zahar brut din tresie de zahar),vanilia si se omogenizeaza compozitia.Se dizolva gelatina si se amesteca in compozitia de iaurt cu smantana.Se baga la frigider pentru 10 minute sa se intareasca,timp in care batem frisca spuma iar apoi o asdaugam in crema de la frigide,amestecand usor de jos in sus.

Blatul se aseaza pe un platou si se aseaza de jur imperejur inelul formei de tort.Se taie jumatati capsunile si se aseaza cu partea taiata in exterior pe margine,respectiv pe blat.Se aseaza deasupra crema si se da la frigider pentru 1 ora.
Se prepara glazura din praful Tort Gelee,siropul de capsuni si 100ml apa,conform indicatiilor de pe ambalaj.Se toarna pe suprafata tortului.Se decoreaza cu capsuni si frunze de menta,dupa gustul fiecaruia.

Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 600 lei
1299.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (4)

silvi0ara 1

14.02.2010, 21:59

Asa este Teo,imi plac retetele pe baza de lactate.Multumesc pentru vizita.

cccris 1

14.02.2010, 23:00

cred ca e asa de usor si bun...

VERONICA2607 1

14.03.2012, 20:46

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort inima