Tort Cataif cu ciocolata si fulgi de cocos

de LC in Dulciuri, 27 Mai 2012 | 4909 vizualizari

 

Am găsit blat de cataif fără să îl caut măcar...într-un loc numit Halta Traian ( e o zona cu depozite din Cța)

 

INGREDIENTE

  • blat de cataif
  • un plic crema de ciocolată de la dr Oetker ( + o esență rom)
  • 250 ml lapte
  • frișcă lichidă ( 500 ml)
  • sirop ( format din apă, esență de vanilie, zahăr, zahăr vanilat)
  • fulgi de cocos
  • 4 linguri zahăr pudră
  • o ciocolată
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Cataif cu ciocolata si fulgi de cocos:

Preparăm siropul într-o olicică mai mare ( încât sa însiropăm bine bine tot blatul, cataiful absoarbe mult sirop...să fie cât mai dulce că e mai bun, deci puneți atâta zahăr cât considerați și gustați). Eu am însiropat blatul cu ajutorul unei linguri și pe alocuri nu a patruns până la fund siropul așa ca voi să nu faceți ca mine, ci să puneți într-o tavă siropul și să îl scufundați ușor( dar nu uităm de el acolo..că altfel se face terci). Frișca am bătut-o și am adăugat esența și am lăsat-o la frigider. Crema am pregătit-o cu 250 ml lapte si 4 linguri de zahăr pudră, mixând-o până s-a închegat. Apoi am ornat blatul cu crema, nuca de cocos și frișca...iar nucă de cocos și am răzuit ciocolată. Simplu, răcoros și bun :)

TIPS-URI

1

îl lăsăm la frigider câeva ore înainte de a-l servi

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Cataif cu ciocolata si fulgi de cocos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

mihaelar63 1

30.05.2012, 17:21

Wow

RuxyRux 1

30.05.2012, 17:22

Imi place mult! precis e deliciu!

Rahela Velicu 1

22.06.2021, 23:06

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert pasca cu ciocolata si blat