Tort "Chocolate Hearts"

de MyCookingLife in Torturi, 14 Ian 2012 | 11739 vizualizari

 

Un tort rafinat, cu un aspect deosebit – potrivit pentru ocazii speciale! Multumesc Laurei Adamache pentru reteta!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 4 oua
  • 150 g zahar
  • 75 g faina
  • 100 g amidon
  • 3 lingurite praf de copt
  • 10 g cacao
  • 1 plic zahar vanilat

Crema:

  • 250 ml sirop de piersici (compot)
  • 75 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 40 ml brandy
  • 15 g gelatina praf
  • 250 g mascarpone
  • 600 ml frisca

Sirop:

  • 200 ml sirop de piersici (din compot)
  • 1 baton vanilie
  • 100 ml lichior portocale
  • + 10 -12 jumatati de piersici din compot fara coaja

Decor:

  • 2 tablete ciocolata amara (200 g) rasa cu cutitul
  • 70 g ciocolata topita la bai-marie pentru inimi
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "Chocolate Hearts":

Blat:
Se bat ouale cu zaharul, zaharul vanilat si putina sare. Se amesteca faina cu amidonul, cacao si praful de copt. Se cern. Se incorporeaza amestecul de faina in compozitia de oua si zahar cu lingura de lemn, avand miscari circulare, de jos in sus. Se tapeteaza o tava rotunda cu fundul detasabil (26 cm) cu unt si faina. Se coace 20-25 minute la 180 grade.
Crema:
Se scurg piersicile. Se pune gelatina la inmuiat 10 minute – in apa rece. Se amesteca siropul cu zaharul, zaharul vanilat si 40 ml brandy. Se incalzeste (dar atentie! sa nu fiarba), se ia de pe foc, se adauga gelatina. Se lasa sa se raceasca complet. Se mixeaza marcarpone, se adauga in siropul rece, cate o lingura, mixand dupa fiecare lingura. Apoi se incorporeaza frisca batuta.
Siropul:
Se pune pe foc apa, zaharul, batonul de vanilie taiat pe lungime. Cand zaharul este topit, se ia de pe foc si se adauga lichiorul. Se scoate batonul de vanilie si se lasa sa se raceasca complet.
Asamblare:
Blatul de taie in doua foi mai inguste. Se asambleaza conform imaginilor de mai jos – intr-o tava cu fundul detasabil. Blatul se insiropeaza cu siropul de piersici si lichior. Ultimul strat va fi de crema.
Decor:
Ciocolata rasa cu cutitul se ia pe lama cutitului si se imbraca marginile tortului, de la baza spre partea superioara . Apoi restul se presara deasupra.
Ciocolata topita la bain-marie se lasa sa se raceasca putin. Se contureaza inimi de dimensiuni diferite cu ajutorul poche-ului, pe o coala de folie de aluminiu. Se dau la rece 15-20 minute. Se infig in tort.
Se da la rece peste noapte (sau cel putin 4-5 ore). Este mai bun a doua zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Chocolate Hearts"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (44)

MyCookingLife 1

06.01.2013, 21:43

Multumesc, Getix! Ma bucur daca ti-a iesit!

diaconta 1

06.01.2013, 21:48

Ramonaaaaaaaaa ce demult nu te-am vazut.
La multi ani !!!!

MyCookingLife 1

11.01.2013, 20:55

La multi ani, Dia! De la dezamagirea in urma postarilor rautacioase de care am avut parte la Prajitura cu Nuci Caramelizate, m-am retras... Am postat doar pe blog, insa v-am urmarit cu drag "din umbra" pe Bucataras.ro.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort Alba ca Zapada - Reteta nr. 500