Tort cu branza

de Lau in Torturi, 25 Iun 2014 | 5680 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 6 linguir zahar
  • 6 linguri ulei
  • 8 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • coaja de lamaie
  • 50 g ciocolata
  • Crema de branza
  • 300 g branza de vaci
  • 100 g zahar pudra
  • 3 linguri dulceata de coacaze
  • 200 ml frisca
  • Crema de ciocolata
  • 200 g ciocolata cu lapte
  • 400 g frisca
  • Decor
  • frisca
  • ciocolata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu branza:

Blat - mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam galbenusurile mixand bine dupa fiecare. Adaugam uleiul in fir subtire, adaugam faina amestecata cu praful de copt, coaja de lamaie si ciocolata rasa. Amestecam cu o lingura cu miscari usoare, turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incalzit pana trece testul cu scobitoarea. Lasam sa se raceasca dupa care il vom taia in 3 felii.

Crema de branza - branza o mixam cu zaharul, adaugam dulceata si omogenizam. Adaugam frisca mixata si amestecam cu o lingura pana ce se omogenizeaza.

Crema de ciocolata - ciocolata o rupem bucatele, adaugam 200 g frisca si punem pe foc amestecand continuu pana ce se topeste, avand grija sa nu fiarba. Dam la frigider cateva ore, dupa care o mixam pana devine o crema pufoasa, apoi o amestecam cu restul de frisca mixata inainte.

Asamblare - asezam prima foaie pe un platou - o insiropam - punem cremele in 2 pungi si alternam compozitiile (ca la sah) adaugam a 2 foaie - insiropam - adaugam cremele). Daca am inceput cu crema de branza prima data a 2 foaie vom incepe cu crema de ciocolata) ungem tot tortul cu frisca si dam la rece cca 1 ora dupa care decoram cu ciocolata topita si moturi de frisca

Dam la rece 2 ore inainte de servire,

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

Lau 1

26.06.2014, 09:26

multumesc

mamaieelena 1

26.06.2014, 20:11

imi place

Lau 1

27.06.2014, 09:13

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

ieri la 11:29

Cremă de brânză cu măsline și usturoi - Rețeta de aperitiv rapid și savuros

pe 10.12 la 10:54

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

pe 09.12 la 08:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]