Tort cu cafea

de Miha in Torturi, 10 Noi 2009 | 11984 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 6 oua
  • 150 g zahar
  • 3 linguri ulei
  • 40 g amidon
  • 20 g cacao
  • 100 g faina
  • 1 lingurita praf de copt
  • 100 g nuca macinata
  • Pentru crema:
  • 4 galbenusuri
  • 200 zahar
  • 50 g lapte praf
  • 500 ml frisca lichida
  • 3 linguri cafea instant
  • 10 g gelatina
  • Pentru insiropat:
  • 100 ml apa
  • 100 g zahar
  • 1 lingura cafea instant
  • Pentru decor:
  • 100 ml frisca lichida
  • 1 lingurita cafea instant
  • cateva boabe de cafea
Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu cafea:

Blat:

Se separa albusurile de galbenusuri si se bat spuma tare cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se bate in continuare pana albusurile devin tari si lucioase,ca la bezea.
Galbenusurile se freaca bine cu ulei si se toarna peste albusul batut. Urmeaza apoi faina amestecata cu praf de copt, cacao si amidon.

La sfarsit incorporam si nuca macinata, usor cu miscari de sus in jos.

Compozitia o turnam intr-o tava (26 cm diametru) tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul incins la 180 de grade pentru 35-40 de minute (facem testul scobitorii)

Crema:

Galbenusurile se freaca cu zahar pana devin ca o crema. Adaugam laptele praf, apoi cafeaua dizolvata intr-o ceasca de apa. Omogenizam si punem vasul la bain-marin pana incepe sa se ingroase compozitia. Lasam la racit si cand a ajuns la o temperatura suportabila la deget adaugam gelatina hidratata in cateva linguri de apa rece. Duap ce s-a racit complet adaugam frisca lichida batuta si omogenizam.

Sirop:

Punem apa la fiert impreuna la fiert pentru 5 minte. adaugam cafeaua si lasam la racit.

Blatul copt si racit il taiem in 2 parti. Se poate taia si in 3 foarte bine.

Primul blat il asezam in tava, il insiropam, apoi repartizam crema cu cafea. Acoperim cu cel de-al doilea blat, acoperim cu folie alimentara si dam la frigider pentru cateva ore. Eu l-am lasat peste noapte.

Se scoate inelul detasabil si ornam tortul cu frisca si boabe de cafea, dupa preferinta.

TIPS-URI

1

daca tava in care ati copt blatul nu este cu pereti detasabili, o tapetati cu folie alimentara cand "construiti" tortul

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Teo 1

01.01.2010, 21:02

cand vad feliuta taiata....arata minunat.

susu 1

02.01.2010, 22:30

Super tortul. Iubesc aroma de cafea si cacaoa. Il trecem pe lista

elena1988 1

06.03.2011, 14:44

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort „Păcatul dulce”