Tort cu ciocolata alba si jeleu de fructe

de alilianaa in Dulciuri, 1 Iun 2016 | 2770 vizualizari

 

 Facut cu mult drag si mai ales cu multa emotie.........Deosebit de bun..chiar si pentru cei care au interzis la dulciuri.

 

INGREDIENTE

  •  Blat:
  • 6 oua, 
  • 3 linguri faina,
  • 2 linguri amidon,
  • 2 linguri cacao ,
  • 7 linguri zahar,
  • 4 linguri apa,
  • 5 linguri ulei,
  • un plic praf de copt,
  • esenta rom
  • un praf de sare
  • Jeleul de fructe (mure, zmeura, capsuni, coacaze rosii si negre, visine):
  • 250 g fructe
  • 200 g zahar;
  • doua linguri unt;
  • o lingura rasa amidon + o lingura apa rece
  • Ganache de cicolata:
  • 200 ml smantana frisca,
  • 200 g ciocolata alba
  • Ornamente:
  • bombonici ciocolata,
  • frisca,
  • cicolata neagra fulgi,
  • capsuni,
  • ciocolata alba,
  • capsuni (cca 7-8)
  • Sirop:
  • 5 linguri zahar,
  • 200 ml apa
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata alba si jeleu de fructe:

Blatul: Separa albusurile de galbenusuri. Bate spuma albusurile cu un praf de sare si adauga zaharul lingura cu lingura. Adauga zaharul vanilat. Mixeaza bine dupa fiecare lingura ca zaharul sa se topeasca si bezeaua sa fie lucioasa.

Galbenusurile amesteca-le cu apa, uleiul. Omogenizeaza bine. Adauga-le albusurilor si mixeaza.

Cu o lingura de lemn adauga si amesteca faina , amidonul, cacao a ( lingura cu lingura ) si praful de copt in compozitia de mai sus. Tapeteaza o tava rotunda  cu foaie de copt, pune aluatul si lasa-l sa se coaca in cuptorul incalzit cca 30 minute. Cand trece de testul scobitorii este copt. Scoate blatul pe un gratar si lasa la racit.

 Jeleul de fructe ( mure, zmeura, coacaze, visine, capsuni): Pune intr-o cratita cu fund dublu  fructele cu zaharul si untul. Amesteca pana cand zaharul si untul se topesc. Adauga amidonul dizolvat in apa rece  si omogenizeaza . Cand jeleul s-a ingrosat se da la rece.  

 

Ganache de ciocolata: rupe ciocolata alba in bucatele. Pune smantana pentru frisca la incalzit si cand a atins punctul de fierbere adaug-o peste ciocolata si omogenizeaza pana se topeste ciocolata. Crema se va pune in frigider. 

Elemente de ornare: Frisca pentru ornarea tortului se bate bine cu un tel si se pune la rece. Ciocolata  neagra se toaca cu cutitul. Capsunile se spala si se taie jumatati. Ciocolata alba se topeste cu putin unt.

 

Sirop: pune zaharul la caramelizat intr-o cratita. Cand capata culoarea placuta a caramelului  se adauga apa si lasa la topit. Cand s-a topit complet se da la rece. 

Asamblare: Blatul se taie in trei foie. Peste foaia de baza se pune sirop. Pune jeleu de fructe rosii, crema de ciocolata alba, foia a doua, sirop, feleu, crema de ciocolata alba finalizand cu a treia foaie. Insiropeaz-o,  adauga frisca batuta si netezeste, gateste-o cu bombonici de ciocolata. Capsunile taiate sunt puse ca o coronita, sunt ,, date" cu ciocolata alba, iar in mijloc se adauga fulgii de ciocolata neagra. 

PS: nu este obligatoriu sa-l gatiti exact asa...pot fi idei mai bune. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata alba si jeleu de fructe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

alilianaa 1

02.06.2016, 22:34

Zamfira, multumesc!

alilianaa 1

02.06.2016, 22:35

Daniela, multumesc.

alilianaa 1

02.06.2016, 22:35

Miki, multumesc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tartă cu banane și caramel - Desert delicios și rapid