Tort cu ciocolata si lapte batut

de La Ancuta in Torturi, 8 Noi 2011 | 8112 vizualizari

 

Tortul acesta l-am facut pentru soacra mea, care si-a serbat de curand ziua de nastere. Iar pentru ca il postez astazi vreau sa urez tuturor sarbatoritilor (Mihaele, Gabriele si... mie :) ) multa sanatate si fericire!!!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 300 g faina
  • 1 praf de copt
  • 45 g cacao
  • 250 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 6 oua
  • 225 g unt topit
  • 190 ml lapte batut
  • Crema:
  • 300 g ciocolata amaruie
  • 300 g frisca lichida
  • Decor:
  • frisca batuta si aschii de ciocolata
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata si lapte batut:

Incepem cu pregatirea blatului. Pentru aceasta amestecam faiana cu praful de copt si cacaoa. Adaugam zaharul si vanilia. Urmeza apoi ouale si untul topit si racit. Inecepem sa mixam pana dse incorporeaza ingredientele. La final adaugam laptele batut si mixam pana se omogenizeaza.

Aluatul rezultat il turnam in tava rotunda (26 cm) tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor, la foc potrivit pana trece testul scobitorii (~30-40 de minute). Scoatem din cuptor si lasam blatul sa se racoreasca in tava apoi il scoatem pe un gratar pana la racirea completa. Dupa ce s-a racit taiem blatul in trei.

Crema:

Rupem ciocolata bucatele si o punem la topit impreuna cu 150 ml frisca. Amestecam pana se omogenizeaza si lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit o amestecam usor cu restul de frisca batuta.

Impartim crema in doua parti egale si umplem cu ea blatul racit. Daca doriti puteti insiropa blatul cu sirop de zahar ars in care adaugati o lingura de coniac.

Ornam tortul dupa preferinta.

Fiind in mare viteza si lipsa acuta de timp :), am ornat doar cu frisca batuta si aschii de ciocolata. Voi cu siguranta il puteti face mai frumos :).

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si lapte batut" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]