Tort cu ciocolata si portocale

de susu in Torturi, 26 Aug 2010 | 7747 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat :  
  • 3 oua mari
  • ½ cana ulei
  • 250 g faina
  • 1 plic praf de copt stins cu putina zeama de lamaie
  • Esenta de rom
  • Esenta de vanilie
  • 1 borcan de 400 g gem
  • 1 lingurita coaja de portocala
  • 1 lingurita coaja de lamaie
  • Suc de ananas pentru insiropat    
  • Crema de portocale :  
  • 4 galbenusuri
  • 7 linguri potrivite de zahar
  • 150 ml zeama de portocale
  • Esenta de portocale  
  • Crema de ciocolata :
  • 200 g ciocolata (amaruie si cu lapte)
  • 200 ml frisca lichida
  • Cateva linguri de cognac  
  • Glazura :  
  • 120 g ciocolata cu lapte
  • 60 g ciocolata amaruie
  • 180 ml frisca lichida    
  • Decor
  • Portocale,
  • ciocolata,
  • coaja de portocale  
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ciocolata si portocale:

Blatul :

Eu am folosit gem de gutui, zmeura si magiun de prune mai acrisor. Amestecam toate ingredientele cu telul (mai putin faina) dupa care o incorporam treptat si pe aceasta. Se bat albusurile cu un praf de sare si cateva picaturi de otet pret de 1 minut la viteza mica apoi 2 minute la viteza medie si in final inca 2 minute la viteza maxima. Le adaugam si pe acestea la compozitia de blat si amestecam usor de jos in sus. Coacem la cuptorul incins pentru 30-40 minute. Taiem blatul in 3 si insiropam cu suc din compot.

Crema de portocale :

Punem pe baie de aburi galbenusurile impreuna cu zaharul si amestecam continuu pana se dizolva cristalele. ( apa din baie nu trebuie sa fiarba) Se adauga apoi zeama de portocale, esenta si se amesteca aproximativ 10 minute pana la ingrosare. Crema va fi de consistenta unei budinci sau chiar mai groasa. Se lasa pe masa pana la racire cand se va introduce la frigider.

Ganache de ciocolata :

Punem smantana impreuna cu cognacul si ciocolata bucatele intr-o cratita de teflon la foc foarte mic. Amestecam pana la dizolvarea ciocolatei. Lasam sa se raceasca dupa care punem ½ din cantitatea de crema la frigider. Dupa ce s-a racit bine se amesteca cele doua creme (cea de la frigider cu cea de la temperatura camerei ) pana iese o crema fina.

Montare blat :

Asezam primul blat insiropat pe un grilaj, ungem blatul cu crema de ciocolata, asezam al doilea blat, punem crema de portocale si deasupra ultimul blat.

Glazura :

Topim ciocolata in smantana pe foc mic dupa care o turnam cu miscari circulare in centrul tortului lasand sa se prelinga si pe margini. Daca nu se scurge complet ne putem folosi de o spatula cu care sa intindem crema peste tot. Se lasa pe masa pana la racire cand se introduce in frigider. Se orneaza dupa preferinta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ciocolata si portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort camasa de politist