Tort cu citrice

de ianculubita in Torturi, 6 Ian 2016 | 5144 vizualizari

 

Recomand acest tort,cel mai simplu tort de pregatit,racoritor si cu multe fructe.

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 1 cana cu faina
  • arome
  • Crema:
  • 3 plicuri praf de frisca
  • lapte si zahar dupa instructiunile de pe plic
  • fructe(portocale,mandarine,chiwi)
  • 1 compot de ananas
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu citrice:

Se bat bine albusurile cu zahar,pana rezulta o bezea lucioasa,se adauga galbenusurile desfacute si frecate cu un praf de sare si arome preferate,apoi se amesteca usor cu miscari verticale,adaugand cate putina faina;se rastoarna in forma de tort cu hartie de copt si se lasa la cuptor 30-40min,depinde de cuptorul fiecaruia,dar nu se scoate inainte de a-i face testul cu scobitoarea.

Frisca se bate bine dupa instructiunile de pe plic iar cine doreste poate adauga zahar mai mult dupa gustul fiecaruia apoi se lasa la frigider.

Blatul dupa ce s-a copt si racit,se taie in trei felii pe orizontala,prima felie se pune pe un platou,se insiropeaza cu zeama de compot,se pune frisca,fructe curatate si taiate daca e nevoie,din belsug,se acopera cu a doua foaie si se repeta operatiunea ca la prima foaie;la final se imbraca tortul cu frisca ramasa si se orneaza cu fructele ramase.

Se lasa la frigider pana in momentul servirii!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu citrice" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]