Este tare gustos si racoros acest tort .
Prietene mea Crinuta imi trimite din cand in cand branza dulce de vaca facuta de ea . Si cum ne plac prajiturile cu branza mereu inventez cate ceva .
Ii multumesc prietenei mele pentru bunatatea de branza .
Facem un blat din cele 8 oua , zaharul , faina ,praful de copt stins in zeama de lamaie , zaharul vanilat si praful de sare .
Punem compozitia de mai sus intr-o tava dreptunghiulara si o introducem in cuptorul incalzit la temperatura de 180 de grade C.
Dupa aproximativ 30 de minute scoatem tava din cuptor si facem testul cu scobitoarea .Daca este copt blatul il lasam la racit .
Amestecam branza de vaci cu zaharul pudra , stafidele ,zaharul vanilat , portocala taiata marunt si cele 2 oua .
Batem frisca . Taiem blatul racit in doua parti .
Punem jumate de blat peste care asezam crema de branza , a doua parte si ornam cu frisca si visine .
Pofta buna !!!
1
Tortul se poate orna cu portocale sau fructele preferate .
2
Blatul se poate insiropa cu zeama de la compot.