Tort festiv ...de mot...pentru Edi. Cum taierea motului este un evenimenti important in viata unui copil, nu se putea ca mami sa nu faca un tort pt puiutul ei :)
Blat:
Se bat albusurile spuma tare;galbenusurile se freaca cu uleiul separat.
Se pun galbenusurile peste albusuri , apoi se incorporeaza usor cu lingura faina amestecata inainte cu praful de copt.
Se pune in tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pt cca 20-30 min; cel mai bine se testeaza cu scobitoarea.
Din cantitatea descrisa se vor face 3 blaturi in tava de 30x40 cm.
Crema de ciocolata:
Se prepara budinca cf. instructiunilor dupa plic si se lasa la racit acoperita cu o folie de plastic pt a se evita formarea crustei.
Se bate frisca tare, apoi se amesteca putin cate putin cu budinca
Se adauga cacaoa, esenta de rom si fulgii de ciocolata si se da la rece
Crema de vanilie:
Se prepara budinca cf. instructiunilor dupa plic si se lasa la racit acoperita cu o folie de plastic pt a se evita formarea crustei.
Se bate frisca tare, apoi se amesteca putin cate putin cu budinca
Se adauga esenta de vanilie
ASAMBLARE
Se pune un blat, se adauga jumatate din crema de cacao, apoi al doilea blat, care se umple cu crema de vanilie, apoi se pune ultimul blat peste care se pune restul de crema de cacao si se niveleaza frumos tortul.
L-am ornat cu frisca alba, trandafiri din frisca albastri, ca doar era tort pt baietel :) si niste frunzulite de ciocolata
Pofta buna !