Tort cu crema de iaurt si jeleu de capsuni

de LUK in Torturi, 12 Iun 2011 | 6745 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru 2 blaturi:

  • 4 oua
  • 140gr faina
  • 120gr zahar
  • 2 linguri de ulei
  • 2 lingurite Angelli Cherry

Pt crema de iaurt:

  • 300ml frisca lichida
  • 300 gr capsuni
  • 100gr iaurt simplu gras
  • 10 gr gelatina
  • 2 linguri de zahar pudra
  • 2 linguri de zahar tos

Pt jeleu de capsuni:

  • 300gr capsuni
  • 120gr zahar pudra
  • 8 gr gelatina
  • 1 plic zahar vanilat

 

Portii: 1
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de iaurt si jeleu de capsuni:

 Blat:(impartim cantitatile date in 2)

Separam albusurile de galbenusuri.Galbenusurile le amestecam cu uleiul si lichiorul Angeli.Batem spuma tare albusurile,adaugam apoi zaharul mixand in continuare.Incorporam galbenusurile amestecand usor cu o lingura de lemn.Amestecam faina cu praful de copt apoi o amestecam usor cu albusurile.Punem intr-o tava hartie de copt,turnam compozitia,nivelam si coacem in cuptorul preincalzit la 160-170 de grade cca 10-12min.Procedam la fel cu al doilea blat.

Crema de iaurt:

Pentru inceput pregatim capsunii.Ii spalam foarte bine si ii curatam de codite si frunze.200 de grame ii taiem bucatele si ii pudram cu zahar tos.100 de grame ii pasam marunt(eu am folosit blenderul).Punem apoi gelatina la hidratat in 40-50ml apa pentru 10min.

Batem frisca pana se intareste,adaugam zaharul pudra si mai mixam putin.Adaugam iaurtul,capsunii si pasta de capsuni.Punem gelatina la topit pe baie de abur apoi o incorporam in crema.Amestecam toate ingredientele.

Punem un blat de tort pe un platou.Montam in jurul lui un inele de tort.Turnam crema de iaurt peste blat si punem la rece pana cand pregatim jeleul.

Jeleu:

Pentru inceput punem gelatina la hidratat in 40-50ml apa rece.

Cu ajutorul blenderului am facut capsunii(spalati si curatati in prealabil) pasta fina.Ii punem intr-o oala mai mica,adaugam zaharul vanilat si zaharul pudra si alsam pe foc mic 4-5 min amestecand mereu.Luam apoi de pe foc si o lasam la temperatura camerei un minut-doua.

Adaugam gelatina si amestecam pana cand aceasta se topeste si se incorporeaza in jeleu.

Scoatem tortul din frigider ,punem al doilea blat apoi turnam jeleul deasupra acestuia.Lasam la rece cateva ore(eu l-am lasat toata noaptea) apoi il scoatem din frigider,indepartam inelul si ornam dupa preferinta...eu am avut ceva probleme la capitolul asta pt ca nu m-a ajutat deloc frisca pe care am avut-o..a iesit mai mult o smantana..in rest ..un gust foarte bun!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de iaurt si jeleu de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

ULTIMELE COMENTARII

Dafur

Dacă ești în căutarea unui colier din argint elegant și de calitate, merită să arunci o privire pe https://www.chanti.dk/p-halskaeder-i_soelv . Aici vei găsi o selecție variată de coliere din argint sterling autentic – de la modele simple și clasice până la modele moderne. CHANTI este sinonim cu calitate, prețuri corecte și un magazin online ușor de utilizat. Fie că este un cadou sau pentru tine – un colier din argint conferă fiecărei ținute o notă elegantă. Datorită livrării rapide și plății sigure, noua ta bijuterie preferată este la doar câteva clicuri distanță.

De ce purtam bijuterii?

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu blat de biscuiti, rubarba si crema de ciocolata