Tort cu cremă de ness

de madi_marin in Torturi, 6 Apr 2012 | 8524 vizualizari

 

E un tort făcut de mine pentru o comandă.

 

INGREDIENTE

  • 3 Blaturi:
  • 6 ouă
  • 8 linguri cu zahăr
  • 12 linguri cu făină
  • 1 plic praf de copt
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri cacao neagră
  • 1 fiolă esenţă de rom
  • Cremă:
  • 3 cutii de brânză Făgăraş Lacteea
  • 200 g smântână
  • 200 ml frişcă lichidă
  • 3 linguri cu zahăr
  • 2 pliculeţe de ness
  • 4 pliculeţe întăritor de frişcă
  • Sirop:
  • 180 g zahăr
  • 250 ml apă
  • 1 fiolă esenţă de rom
  • 2 pliculeţe de ness
  • Glazura:
  • 150 g ciocolată amăruie
  • 100 ml frişcă lichidă
  • 30 g unt
  • Ornat:
  • 200 ml frişcă lichidă
  • 100 g smăntână grasă
  • 2 linguri de zahăr
  • ciocolată rasă
  • căpşuni
  • trandafiraşi de napolitană Dr. Oetker
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu cremă de ness:

Se prepară blaturile: se bat toate albuşurile spumă atre cu zahărul, se adaugă gălbenuşurile frecate cu uleiul,esenţa de rom, apoi se cerne făina cu praful de copt şi cacaoa şi se încorporează uşor. Se împarte compoziţia în 3. Se coc pe rând blaturile în tava cu diametrul de 26 cm cu fundul detaşabil tapetat cu hârtie de copt. Se dau la răcit.

Pentru cremă se amestecă toate ingrediente cu mixerul până obţinem consistenţa dorită.

Sirop: se caramelizează zahărul, apoi se adaugă apa şi se fierbe până ce s-a topit caramelul, iar la sfârşit se adaugă esenţa de rom şi nessul dizolvat în foarte puţină apă fiartă. Se dă la răcit.

Glazura: Se pun într-un vas la foc mic ciocolata ruptă în bucăţele, frişca lichidă şi untul. Se amestecă continuu până se obţine o cremă omogenă. Se dă la răcit.

Asamblare: blat însiropat, jumătate de cremă, blat însiropat, cealaltă jumătate de cremă, blat însiropat, glazură,  ornamente (frişcă bătută şi amestecată cu smântâna şi zahărul, ciocolata rasă, căpşuni şi trandafiraşi de napolitană). Se dă la rece pentru cel puţin 2 ore.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu cremă de ness" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

pe 24.10 la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]