Pentru blat separam albusurile de galbenusuri . Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare . Adaugam zaharul si batem in continuare pana compozitia capata consistenta unei smantani groase .
Adaugam galbenusurile amestecate in prealabil cu untul topit , la temperatura camerei , omogenigam , apoi cernem deasupra faina amestecata cu cacao si praful de copt .Amestecam usor cu o spatula sau lingura de lemn de jos in sus pana la omogenizare , apoi turnam compozitia intr-o forma de tort tapetata .
Dam forma la cuptorul preincalzit pana trece proba scobitorii .
Cand este gata scoatem blatul , il lasam sa se raceasca , apoi il taiem in doua parti egale , pe orizontala.Pentru crema punem galbenusurile impreuna cu zaharul intr-o craticioara cu fundul dublu si amestecam pana compozitia se albeste si isi dubleaza volumul .
Punem sampania , amestecand pana la omogenizare , apoi punem vasul la foc mic .
Amestecam usor pana crema se ingroase , fara a fierbe . Dam jos vasul , il lasam sa se racoreasca usor , apoi punem mascarponele si amestecam iute pana compozitia se omogenizeaza . Batem frisca spuma tare si o adaugam la crema de mascarpone racita . Mixam pana compozitia devine pufoasa .
Pentru sirop punem la fiert apa si zaharul . Cand zaharul s-a topit oprim focul si adaugam cafeaua . Lasam sa se raceasca .
Intre blaturile insiropate punem trei sferturi din crema , apoi cu restul de crema ornam tortul .
Decoram tortul cu cafea instant si frunze de menta .