Tort cu crema de vanilie si capsuni

de Oana in Torturi, 2 Iun 2013 | 46699 vizualizari

 

Reteta de la pandispan este marca Eric Lanlard, o reteta simpla si extraordinar de gustoasa!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 190 g zahar
  • 190 g faina
  • 30 g unt
  • o lingurita esenta de portocale
  • Crema de vanilie:
  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri amidon
  • 100 g zahar
  • 700 ml lapte
  • 50 g unt
  • vanilie
  • 200 ml frisca lichida
  • 500 gr capsuni
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de vanilie si capsuni:

Se prepara mai intai pandispanul pentru blat. Se incalzeste cuptorul la 180 grade. Ouale si zaharul se bat cu mixerul la bain marie pana se incalzesc. Se ia vasul de pe foc si se continua mixarea la viteza mare inca 10 minute, pana isi tripleaza volumul si compozitia este pufoasa. Se topeste untul si se lasa la foc mic pana incepe sa devina auriu (va avea un usor gust de alune). Se toarna in fir subtire peste compozitia de oua cu zahar. Se adauga apoi faina cernuta, putin cate putin, amestecand usor, cu o lingura de lemn, de sus in jos. Se tapeteaza o forma de tort cu pereti detasabili cu hartie de copt si se toarna compozitia cu grija. Se coace pana devine auriu. Verificati cu scobitoarea. Se lasa la racit in tava 10 minute si apoi se scoate blatul pe un gratar si se lasa sa se raceasca complet. 

Se prepara crema: Galbenusurile se freaca cu zaharul si amidonul, apoi se adauga treptat laptele rece, amestecand cu telul sa nu se formeze cocoloase. Se pune vasul pe foc, se adauga vanilia. Se fierbe la foc mic pana se ingroasa, amestecand continuu. La final se adauga untul. Se lasa la racit si se pune la frigider cel putin o ora.Se bate frisca lichida. Jumatate din frisca se adauga in crema rece, incorporand cu grija.

Capsunile se spala si se lasa la scurs, se opres cateva cu codita pentru decor.

Se taie blatul rece in trei si se asambleaza tortul. Se pune primul blat in tava de tort cu inel detasabil, se adauga deasupra jumatate din crema, se presara capsuni si se adauga al doilea blat. Se pune restul de crema, capsuni si ultinul blat se imbraca in restul de frisca. Se decoreaza cu capsuni si se pune la rece cel putin 2-3 ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de vanilie si capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu capsuni si iaurt