Tort cu crema de zahar ars

de delia64 in Torturi, 7 Mar 2013 | 3095 vizualizari

 

Acest tort este foarte apreciat de familia mea , il fac foarte des in diferite variante .
De obicei il ornez cu frisca , acesta am ales sa-l ornez cu portocale si banane. .

 

INGREDIENTE

  • pentru blat
  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 1/2 praf de copt
  • 5 linguri dulceata de cirese amare
  • pentru crema de zahar ars
  • 8 oua
  • 6 linguri zahar
  • 2 zahar vanilat
  • 800 mililitri lapte
  • 5 linguri zahar pentru tapetat cratita
Portii: 15
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de zahar ars:

In cratita in care facem tortul punem cele 5 linguri de zahar la caramelizat , tapetam uniform peretii cratitei .

Crema de zahar ars 

Batem albusurile cu zaharul,  adaugam galbenusurile , zaharul vanilat si laptele  .

Rasturnam compozitia in cratita peste caramel si dam la cuptorul incins ,la temperatura de 180 de grade .

Cand crema este aproape inchegata  punem peste ea cele 5 linguri de dulceata de cirese amare.

Preparam blatul

Se bat albusurile spuma cu zaharul , adaugam galbenusurile ,faina  si praful de copt stins cu zeama de lamaie ,amestecam cu grija  de jos in sus .

Rasturnam peste crema si dam din nou la cuptor pana cand blatul capata culoare  rumena  si se desprine de peretii cratitei .

Lasam putin sa se raceasca in cratita si pe urma rasturnam pe un platou .

Ornam cu portocale si banane .

Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

Blatul se insiropeaza cu siropul de la crema de zahar ars

2

Se poate orna cu frisca , fructe , dupa preferinta .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de zahar ars" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema de zahar ars