Tort cu crema de zahar ars si topping de ciocolata

de Alexandra Burz in Torturi, 23 Ian 2016 | 5546 vizualizari

 

Nicio zi fara ciocolata!

 

INGREDIENTE

  • Pentru caramel:
  • 150 gr zahar
  • Pentru crema de zahar ars:
  • 1 litru lapte
  • 6 oua
  • 200 gr zahar
  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 5 linguri faina
  • 5 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • Pentru decor:
  • Frisca lichida 200 ml
  • Bombonele de ciocolata
  • Ciocolata menaj rasa alba si neagra
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema de zahar ars si topping de ciocolata:

  • In forma de copt punem la topit zaharul pentru caramel.
  • Amestecam mereu sa nu se arda, pentru a nu capeta gust amar.
  • Imbracam forma in caramel.
  • Pregatim crema astfel:
  • Batem ouale ca pentru omleta, adaugam zaharul si laptele.
  • Omogenizam pana cand se topeste zaharul.
  • Turnam compozitia in forma cu caramel si dam la cuptor pentru 20 minute. Cuptorul a fost incins in prealabil la 180 grade.
  • Intre timp pregatim blatul:
  • Separam albusurile de galbenusuri.
  • Albusurile le batem spuma tare cu zaharul si zaharul vanilat. 
  • Galbenusele le frecam cu praful de copt, adaugam peste spuma de albusuri, amestecam de sus in jos.
  • Adaugam treptat faina si continuam procedeul de mai sus.
  • Scoatem crema din cuptor peste 20 minute si adaugam peste ea compozitia pentru blat.
  • Mai dam la copt 15-20 minute.
  • Scoatem si lasam la racit 4-6 ore sau de pe o zi pe alta.
  • Rasturnam pe un platou si decoram dupa bunul plac.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema de zahar ars si topping de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
desert tort de biscuiti cu ciocolata