Pentru blat:
    - 9 oua;
 
    - o cana de zahar;
 
    - 2 cani faina;
 
    - 3 pliculete zahar vanilat;
 
    - esenta de lamaie;
 
    - esenta de vanilie;
 
    - 3 lingurite coaja de lamaie + portocala.
 
Pentru crema:
    - 500 g crema mascarpone;
 
    - 250g frisca lichida;
 
    - 200g zahar;
 
    - 350g capsune;
 
    - o jumatate de ananas;
 
Pentru sirop:
    - o cana de apa
 
    - 3 linguri de zahar
 
    - esenta de vanilie.
 
Pentru decor:
    - 100ml frisca lichida
 
    - capsune
 
						
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
			 
						 
						
					 
					
						
							Portii: 12
																												Timp de preparare: peste 120 minute
                         
                        
						
        
        
    
						
						MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu crema mascarpone, capsune si ananas:
						 
    - 
    
Pentru blat, se separa albusurile de galbenusuri.
     
    - 
    
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.
     
    - 
    
Cand s-au intarit, se adauga zaharul, putin cate putin si se mixeaza bine de fiecare data, sa nu se mai simta zaharul.
     
    - 
    
Se adauga ouale, pe rand, apoi zaharul vanilat, coaja de lamaie + portocala si esentele,
     
    - 
    
Se mixeaza bine, apoi se adauga faina cernuta, putin cate putin si se amesteca cu o paleta, usor, de jos in sus.
     
    - 
    
Se pregateste o forma pentru tort (diametrul 27cm) cu hartie de copt, se unge cu ulei si se adauga compozitia.
     
    - 
    
Se baga in cuptorul preincalzit, pentru 30-35min sau pana cand este gata (se incearca cu o scobitoare).
     
    - 
    
Pentru crema, se pun bucati mici de capsune si ananas intr-un blender si se mixeaza pana se obtine un piure.
     
    - 
    
Frisca lichida se bate pana se intareste, iar crema mascarpone se mixeaza cu zaharul.
     
    - 
    
Se amesteca cele 3 compozitii.
     
    - 
    
Daca compozitia este prea moale, se adauga un plic de gelatina (se pregateste conform instructiunilor de pe ambalaj).
     
    - 
    
Pentru sirop, se amesteca toate ingredientele si se fierb cateva minute.
     
    - 
    
Blatul de tort se taie in 4, se insiropeaza fiecare felie, apoi se adauga crema.
     
    - 
    
Pentru decor, am imbracat tortul intr-un strat de frisca, apoi am decorat cu capsune.
     
 
                        
						                        Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu crema mascarpone, capsune si ananas" nu uita sa-i faci un review.