Tort cu frisca si mascarpone

de ela in Torturi, 25 Sep 2014 | 5573 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500gr frisca lichida
  • 1plic intaritor de frisca
  • 250gr crema mascarpone
  • 5linguri lapte
  • 400gr dulce de leche(se poate face si fara dar atunci punem zahar pudra la crema de mascarpone)
  • 1conserva mare compot de piersici
  • 8oua
  • 8linguri faina
  • 8linguri zahar
  • 1plic zahar vanilat
  • 1plic praf de copt
  • 2linguri faina
  • 1praf de sare
  • 150gr ciocolata menaj
  • 40gr unt
  • 50ml frisca
  • 2linguri lichior(eu am pus lichior de oua)
  • frisca pentru ornat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu frisca si mascarpone:

Punem la scurs intr-o strecuratoare piersicile din compot .
Mixam albusurile cu un praf de sare pana se intaresc bine,apoi adaugam treptat zaharul,zaharul vanilat si mixam bine dupa fiecare lingura de zahar adaugata.Incorporam galbenusurile apoi adaugam faina amestecata cu praful de copt si cacaoa si cernute in prealabil,amestecand usor de jos in sus.
Punam compozitia intro-o tava tapetata cu hartie de copt si punem la cuptorul preincalzit,la foc potrivit pana se coace blatul.Scoatem si lasam la racit.
Mixam frisca cu intaritorul de frisca si dulcele de leche pana se intareste.Separat,frecam crema ,mascarpone cu laptele cateva clipe,apoi incorporam in frisca batuta si mai mixam cateva clipe.Adaugam piersicile taiate cubulete si amestecam usor.
Taiem blatul in trei si asamblam tortul:blat insiropat cu zeama de compot,crema si terminam cu blat.
Topim ciocolata cu untul,frisca si lichiorul si lasam sa se racoreasca cateva minute apoi turnam peste blat si nivelam.Lasam sa se raceasca apoi ornam cu frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu frisca si mascarpone" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort "La Multi Ani!"