Tort cu fructe

de susu in Torturi, 22 Feb 2010 | 11076 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  Blatul:
  • 8 oua
  • 8 linguri faina
  • 8 linguri zahar
  • 1 pliculet zahar vaniliat
  • ½ lingurita razatura de coaja portocale
  • ½ lingurita razatura de coaja lamaie
  • Crema:
  • 450 gr fructe de padure congelate sau proaspete
  • 150 gr zahar
  • 15 gr gelatina
  • 500 gr frisca lichida
  • 100 gr ciocolata alba sau neagra dupa preferinta
  • 150 ml suc de fructe de padure
  • zeama unei cutii de compot pentru insiropat blatul
  • 1 pliculet intaritor de frisca.
  • Pentru ornat:  
  • Fructe: banane, kiwi, portocale, ananas, cirese, fructe de padure
  • frisca  
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu fructe:

Blatul:

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, apoi se adauga cate o lingura de zahar si se bate  pana se topeste zaharul. Se adauga pe rand galbenusurile si se amesteca dupa fiecare galbenus. Se adauga si faina cate putin si se amesteca cu lingura de lemn de jos in sus ca sa iasa blatul pufos. Se tapeteaza o forma unsa cu hartie de copt si se coace blatul  la 150 grade  35 de min.

Crema:

Fructele dezghetate si scurse se zdrobesc in blender cu zaharul. Separat se topeste gelatina conform instructiunilor si se adauga la sucul de fructe incalzit si se amesteca bine si apoi se adauga peste fructe. Frisca se bate bine si apoi se adauga pliculetul de intaritor si se mai bate un pic. Ciocolata se rupe bucatele si se topeste la bain marie. Se adauga pe rand frisca si ciocolata peste pireul de fructe si se omogenizeaza. Blatul se taie in doua si se insiropeaza cu sucul din compot. Se aseaza primul blat in forma detasabila de tort, la mijloc se pune crema si deasupra celalalt blat. Se tine de pe-o zip e alta la frigider. Se scoate si se orneaza dupa preferinta.

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu fructe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de iarna