Tort cu mac si glazura de lamaie

de laylalala in Torturi, 3 Mai 2010 | 5073 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat
  • Coaja rasa de la 1 lamaie
  • 1 ou
  • 90 gr unt, plus pentru tava
  • 50 gr zahar
  • 150 gr faina, plus pentru lucru
  • Pentru umplutura si glazura
  • 200 gr mac, macinat
  • 1 ou
  • 125 gr zahar
  • 100 gr ciocolata amaruie, rasa65 gr stafide
  • 2 linguri coaja de lamaie rasa
  • 30 gr migdale macinate
  • 1 plic glazura de lamaie, preparata comform intructiunilor de pe ambalaj (sau se poate inlocui cu zeama de lamaie amestecata cu zahar pudra)
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mac si glazura de lamaie:

Se incince cuptorul la 180°C.Se unge cu unt o tava rotunda pentru torturi.
Coaja rasa de lamaie se amesteca cu oul, untul, zaharul, faina si 1-2 lingurite de apa pana se obtine un aluat omogen.Se intinde aluatul pe suprafata de lucru, intr-un strat subtire.Se taie 3 cercuri de marimea tavii.

Pentru umplutura, se amesteca macul macinat cu oul si zaharul.Se adauga ciocolata rasa, stafidele, coaja de lamaie si migdalele.
Se aseaza unul din blaturi pe fundul tavii.Se intinde jumatate din umplutura pe blat, apoi se aseaza cel de-al 2-le blat.Se intinde si restul de umplutura si se acopera cu ultimul blat.

Se coace tortul aprox. 1 ora, apoi se scoate si se lasa sa se raceasca.Se aplica glazura de lamaie pe suprafata tortului, se lasa sa se intareasca putin, apoi se serveste.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mac si glazura de lamaie" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de cartofi cu somon afumat - Simplă și gustoasă

ieri la 09:30

Batoane simple cu mac - Gustul reinventat al copilăriei

pe 29.01 la 10:52

Salată de paste cu ton - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 28.01 la 08:55

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu banda de ciocolata si 3 ani de bucataras