Tort cu mere

de Catalinaflorea in Dulciuri, 7 Noi 2015 | 4888 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 6-7 mere
  • 150 g zahar brun
  • dulceata de prune
  • o mana de nuci
  • 6 oua
  • 6 linguri zahar brun
  • 6 linguri faina
  • 100 ml lapte
  • un praf de copt
  • un praf de sare
  • coaja de la o lamaie
  • o lingura de zahar,scortisoara,rom si apa pentru sirop(cam o cana de apa)
  • frisca
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mere:

Merele se curata de coaja si li se scoate mijlocul. Cele 150 g zahar se caramelizeaza, iar caramelul rezultat se intinde in tava de copt (si pe pereti).Se aseaza cele 6 mere in tava, se umlpu cu dulceata si nuci, apoi se dau 20-25 minute la cuptor la 180 grade. Albusurile se bat spuna cu un praf de sare apoi se pune zaharul cate o lingura pe rand, se adauga coaja de lamaie, laptele si uleiul apoi cate un galbenus pe rand. La sfarsit se adauga faina amestecata cu un praf de copt.Se toarna peste mere si se da la cuptor pentru 40 minute. Lingura de zahar se amesteca cu scortisoara si se lasa la caramelizat,peste se toarna apa si o esenta de rom.Cand e gata tortul, se lasa la racit pe jumatate si se toarna siropul deasupra(in tava de copt)se lasa apoi la racit complet (peste noapte cine rezista, e chiar mai bun)si se rastoarna pe o farfurie.Se orneaza cu frisca si cu nuca macinata. Deasupra o sa fie mai moale, precum crema de zahar ars.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

ieri la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

ieri la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

pe 09.10 la 10:27

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]