Tort cu mere

de laylalala in Torturi, 19 Iun 2010 | 14310 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 gr mere, curatate de samburi si taiate felii
  • coaja rasa si zeama de la ½ lamaie
  • 1 pachet Mix pentru 9 torturi Dr.Oetker
  • 80 gr unt, la temperatura camerei
  • 2 oua
  • 50 ml lapte
  • 50 gr zahar
  • ½ lingurita scortisoara macinata
  • ½ lingurita cuisoare macinate
  • ½ lingurita ghimbir macinat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mere:

Se incinge cuptorul la 180⁰C.Se unge cu grasime si se tapeteaza cu faina o forma de copt rotunda de 23 cm diametru.
Merele se amesteca cu coaja rasa si zeama de lamaie si se pun deoparte.Zaharul se amesteca cu scortisoara, cuisoarele si ghimbirul apoi se pune deoaprte.
Intr-un vas, se amesteca Mixul pentru 9 torturi cu untul, ouale si laptele pana se obtine un aluat omogen.Se toarna compozitia obtinuta in forma pregatita.Se aseaza deasupra feliile de mere si se presara cu zaharul aromat.Tortul se da la copt 50 minute apoi se lasa sa se raceasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]