Tort cu mere - de post

de elucubratiiculinare in Torturi, 2 Apr 2012 | 4124 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 100 ml ulei,
  • 200 ml apă,
  • 150 g nucă,
  • 50 g zahăr,
  • 3 linguri marmeladă (caise),
  • 200 g făină,
  • 10 g praf de copt,
  • un praf de sare,
  • 1 linguriță scorțișoară.
  • 1 kg mere (de preferat roșii),
  • 100 g zahăr,
  • 1 linguriță scorțișoară.
  • frișcă vegetală.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mere - de post:

Într-un castron cernem făina cu praful de copt, sarea și scorțișoara. În alt castron amestecăm apa cu uleiul, zahărul și marmelada. Amestecăm ingredientele uscate cu cele lichide. La sfărșit adăugăm nuca și amestecăm bine până la omogenizare. Compoziția se pune într-o tavă rotundă de tort unsă bine cu ulei (sau margarină). Se dă la cuptor la 180 grade C pentru 40-50 minute sau până se rumenește frumos deasupra.

Curățăm merele de cotor, eu întotdeauna păstrez coaja de la măr, dar dacă doriți puteți să o îndepărtați. Merele fie se toacă mărunt, fie se dau pe răzătoare. Se amestecă cu zahărul și se pun la foc mic până scade o bună parte din zeamă. Nu trebuie să scadă de tot pentru că având zeamă, se va însiropa blatul. După ce oprim focul la mere, adăugăm scorțișoara și amestecăm bine.

Se lasă să se răcească atât blatul, cât și merele. După ce s-a răcit, blatul se va tăia în două și se va umple cu compoziția de mere. Se ornează cu frișcă și se va pudra cu scorțișoară.

Se ține la rece până în momentul servirii.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mere - de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâinici fără frământare - Super simple și gustoase

ieri la 11:02

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

pe 04.11 la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]