Tort cu piersici si crema de branza

de leoflori in Torturi, 10 Iul 2009 | 8140 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente blat/crusta :
  • 350 gr.biscuiti graham macinati (sau biscuiti digestivi)
  • 50 gr.zahar 
  • 150 gr.unt topit 
  • Umplutura
  • :470 gr.piersici (mango) facute piure ( 1 conserva mare de 820 gr.) 
  • 250 gr.crema de branza 
  • 250 gr.zahar 
  • 2 lgte esenta vanilie 
  • 1 lingura cu vf.faina 
  • 2 linguri cu vf.frisca
  • 4 oua mari
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu piersici si crema de branza:

Amestec zaharul cu biscuitii macinati.
Peste ei adaug untul topit si amestec bine pana la omogenizare.
Tapetam cu hartie de copt o tava rotunda de 20-22 cm dar cu margini inalte de minim 8 cm(eu am folosit o cratita).
Presam crusta de biscuiti in tava si o nivelam. 

Coacem in cuptorul incins, cca 12 minute. Racim complet dar in cuptor mentinem temperatura.

Crema : Dupa ce am scurs piersicile/mango, le facem piure la blender.
Batem crema de branza la mixer cu zaharul pana obt. o compoz.cremoasa,pufoasa.
Adaugam esenta de vanilie si ouale pe rand, mixam bine.
Punem piure-ul de piersici/mango, lg.de faina si frisca.
Mixam bine.
Punem compoz.peste crusta din tava si coacem la foc mic, pana se face aurie pe margini. Cca 1 ora si 5-10 minute. In centru, compozitia se misca usor dc. scuturam de tava.

Racim in tava 1 ora si dam la frigider 8-9 ore , tot in tava (peste noapte).

Ornam cu frisca, piersici/mango, dupa inspiratie si pricepere.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu piersici si crema de branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema dubla de ciocolata