Tort cu ricotta

de adry88 in Torturi, 10 Mai 2013 | 3337 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 100 ml ulei
  • 100 gr zahar
  • 100 gr iaurt
  • 250 gr faina
  • 1 praf de sare
  • 1 praf de copt
  • coaja de lamaie
  • CREMA 1
  • 250 gr ricotta
  • 250 ml frisca
  • CREMA 2
  • 250 ml frisca
  • 2 linguri dulceata de struguri
  • DECOR
  • frisca
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu ricotta:

BLATUL-mixam oule cu zaharul pana isi dubleaza volumul, dupa care adaugam uleiul treptat si mixam, adaugam iaurtul, faina amestecata cu praful de copt si sarea, coaja de lamaie si omogenizam amestecand cu lingura cu miscari usoare. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea. Lasam sa se raceasca foarte bine dupa care il vom taia.

CREMA 1-mixam frisca bine, dupa care adaugam ricotta si amestecam, daca dorim putem adauga zahar dupa gust.

CREMA 2-frisca mixata inainte o amestecam cu dulceata.

ASAMBLAREA-asezam prima foaie si o insiropam adaugam crema 1 (eu am adaugat si visine) foaia 2, o insiropam si adaugam crema 2  punem si ultima foaie la fel o insiropam si dam la frigider timp de 30 de minute dupa care il putem decora dupa bunul plac

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu ricotta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulouri cu brânză feta și spanac - Savuroase și ușor de făcut

ieri la 07:19

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

pe 03.11 la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

pe 03.11 la 10:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]