Tort cu rulada si crema de visine

de corina241 in Torturi, 12 Mar 2013 | 18017 vizualizari

 

La multi ani,Dia!!!!!!!!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente

Blatul cu cacao:se va coace in tava mare de 35cm/30 cm

  • 4 oua,
  • 150 g zahar,
  • 120 g faina,
  • 3 linguri cacaua,
  • coaja rasa de portocala

Rulada:se va coace intr-o tava mai mica de 22cm/35 cm

  • 3 oua,
  • 120g zahar,
  • 60g faina
  • + 4 linguri de nutella

Crema:

  • 300 ml iaurt,
  • 300 ml frisca,
  • 15 g gelatina,
  • visinele dintr-un compot,
  • 5 linguri de zahar
  • 2 linguri suc de lamaie
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu rulada si crema de visine:

 

Pentru blatul de cacao:

Albusurile se bat spuma cu mixerul, se adauga zaharul, se mixeaza bine, bine apoi se adauga galbenusurile si la final faina si cacaua.
Se coace blatul intr-o tava mare in care s-a pus hartie de copt.

Pentru blatul de rulada

Albusurile se bat spuma cu mixerul, se adauga zaharul, se mixeaza bine, bine apoi se adauga galbenusurile si la final faina. Se coace intr-o tava in care am pus hartie de copt. Imediat ce se scoate din cuptor se desface hartia de copt si se ruleaza strans, se lasa 5 minute apoi cu mare atentie se desfac, se unge cu nutella sau crema de ciocolata dupa care se ruleaza strans. Se inveleste intr-un prosop si se lasa la racit

Crema:

Frisca se mixeaza si se amesteca cu iaurtul. Gelatina se pune la hidratat cu putina apa 15 minute, apoi se topeste pe baie de aburi impreuna cu zaharul si visinele. Se lasa gelatina sa se rocoreasca si se toarna peste frisca cu iaurt, se adauga sucul de lamaie si se mixeaza bine. Crema obtinuta se da la rece 15 minute pana se leaga.

Asamblare:

Se tapeteaza cu folie de naylon sau hartie de copt tava de chec in care se va monta tortul. Blatul de cacaua se imparte in patru foi astfel: o foaie se aseaza pe fundul tavii, doua felii pe peretii laterali, iar ultima mai lata, va fi capacul. Se aseaza prima foaie in tava se pune 1/3 din crema, se aseaza rulada cu nutella se acopera cu restul de crema si se pune deasupra ultima foaie. Se aseaza o tava peste tort  si se da la rece timp de cel putin 3 ore, apoi se rastoarna si se orneaza dupa imaginatie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu rulada si crema de visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Foret Noir