Tort cu somon afumat

de ianculubita in Somon, 30 Apr 2013 | 9618 vizualizari

 

Poate adaugati pe masa de sarbatori si acest aperitiv;este super delicios!!

 

INGREDIENTE

  • 300 g somon afumat
  • 1 castravete de sera sau 4 de gradina
  • 1 legatura marar
  • 1 ceapa rosie
  • 300 g smantana
  • 2 lingurite zeama de lamaie
  • 3 foi de gelatina
  • sare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu somon afumat:

O forma rotunda de tort sau un castron, unsa cu cateva picaturi de ulei, o tapetam cu folie alimentara si o lasam deoparte.

Intr-un vas punem somonul taiat cubulete (doar jumatate din cantitate), castravetele curatat de coaja si taiat cubulete, mararul si ceapa taiate marunt, zeama de lamaie, smantana, sare, piper. Amestecam totul si mai condimentam daca e nevoie. Gelatina o punem la hidratat in 4-5 linguri de apa rece, iar dupa cateva minute o dizolvam bine pe baie de aburi, apoi o amestecam in crema de peste.

Punem in forma somonul care l-am dat deoparte, apoi rasturnam crema, nivelam suprafata, acoperim cu folia lasate pe margini si dam la frigider pana a doua zi cand rasturnam pe o farfurie. Desprindem folia si ornam cu castravete si marar.

TIPS-URI

1

somonul nu se poate inlocui cu alt peste pentru ca nu mai avem un contrast de culoare

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu somon afumat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

Covrigi cu semințe, fără dospire - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 16.05 la 10:58

Salată caldă de ouă - Rețeta ingenioasă și delicioasă

pe 15.05 la 08:58

Șnițele poloneze - Rețeta gustoasă și sățioasă

de RODIMUR 8

pe 14.05 la 18:50

TOP
utilizatori

oanapl

2060 puncte

Catalina L

1577 puncte

vasimur

1245 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos