Tort cu sticksuri de ciocolata

de Dea_Dea in Torturi, 27 Mar 2013 | 3486 vizualizari

 

Pentru ca azi am exact O SAPTAMANA de Bucataras, am adus un tort creeat dupa mintea mea , super delicios!!

 

INGREDIENTE

  • BLAT :
  • 5 oua
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri apa
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri de cacao
  • 5 linguri nuca macinata
  • 200 gr ciocolata amaruie
  • 3 linguri de ulei
  • 1 praf de copt
  • CREMA 1:(GANACHE DE CIOCOLATA ALBA)
  • 200 gr ciocolata menaj alba
  • 100 ml frisca lichida.
  • CREMA 2
  • 150-200 ml frisca batuta.
  • 200 gr sticksuri cu ciocolata
  • SIROP:
  • 200 ml apa ,
  • 2 linguri zahar,
  • esenta de rom
  • DECOR:
  • 150-200 ml frisca
  • bucati de ciocolata alba si neagra.
Portii: 16
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu sticksuri de ciocolata:

BLATUL

Faina, cacaoa, nuca macinata, ciocolata rasa si praful de copt, le amestecam pe toate intr-un castron. 5 albusuri cu apa si praful de sare le batem bine pana se fac spuma, adaugam zaharul si apoi galbenusurile frecate cu ulei. La final incorporam compozitia de faina, cacao, ciocolata praf de copt si nuca. Am pus in tava unsa cu unt si tapetata cu faina. Dam la cuptor la foc potrivit circa 45 minute. Eu am pus in tava cu diametrul de 26 cm. Dupa ce este copt se scoate la racit si se taie in doua.

CREMA 1:

Se pune frisca pe abur pana este fierbinte, se adauga ciocolata bucati si se omogenizeaza. Se pune la fiert 5 minute, apoi se lasa sa se raceasca si se da la frigider vreo 2-3 ore. Apoi se bate spuma cu mixerul.

CREMA 2: frisca batuta.

SIROP:

Se pune zaharul si apa pe foc pana se topeste zaharul, se adauga esenta de rom si se lasa la racit.

DECOR: 

Se bate frisca si se orneaza cu bucati de ciocolata alba si neagra.

Blatul se taie in doua, se insiropeaza, se pune crema 1, stiksurile de ciocolata, crema 2, partea cealalta de blat. Se imbraca in frisca si se orneaza cu ciocolata alba si neagra.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu sticksuri de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Bunica 1

27.03.2013, 17:16

Stiksurile s-au inmuiat si au dat un gust deosebit

loredanaaa 1

28.03.2013, 01:00

frumos tort

Rocsi 1

28.03.2013, 10:50

Ioiii de mine cate torturi mai confectionezi

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu mascarpone, crema de ciocolata si zmeura