Cremos , ciocolatos .
Acesta a fost tortuletul nostru de paste , foarte bun.
Blatul:
Pornim cuptorul la 180 de grade C si pregatim o forma rotunda cu diametru de 20 sau 24 cm, de preferinta cu pereti detasabili.
Batem albusurile spuma cu varful de sare si adaugam zaharul putin cate putin , este gata cand nu se mai simt granulele de zahar.
Adaugam faina , migdalele macinate (in loc de migdale putem adauga nuca macinata , sau alune) ,cacao si praful de copt .
Omogenizam compozitia bine cu o lingura de lemn.
Turnam compozitia in forma si o lasam la cuptor 15-20 minute, ar fi bine sa faceti testul cu scobitoarea .
Dupa ce scoatem blatul din cuptor il rasturnam si luam folia de pe el.
Lasati-l la racit.
Cremele de ciocolata se pregatesc toate in acelasi mod , dar pe rand si la distanta de cel putin jumatate de ora una de alta:
Se pune la inmuiat gelatina (cate doua foi o data) in apa rece cat sa treaca peste gelatin,o lasam la inmuiat 5 minute.
Se pune pe foc frisca lichida (100 ml frisca nebatuta, sau smantana nebatuta) si se incalzeste., in ea se adauga ciocolata rupta bucati sau razuita si se amesteca energic pana cand se topeste ciocolata. Frisca nu trebuie sa dea in clocot doar sa se incalzeasca.
Se da deoparte si se lasa la racit.
Gelatina o punem la topit, intr-un vas pentru cateva secunde pe foc , atentie sa nu fiarba deoarece prin fierbere isi pierde proprietatile.
Se amesteca gelatina lichefiata cu ciocolata topita cu frisca si frisca topita. Se toarna peste blat , se niveleaza si se pune la frigider pentru jumate de ora cel putin , dupa fiecare .
Eu prima data am facut crema de ciocolata amaruie, dupa aceea cu ciocolata cu lapte si ultima cea alba.
1
rabdare multa cu cremele , cel putin jumate de ora