Tort cu zmeura

de Lau in Torturi, 3 Iul 2012 | 3751 vizualizari

 

Acest tort l-am facut pentru mama mea care astazi implineste o frumaosa varstaLa multi ani!

 

INGREDIENTE

  • piscoturi
  • 4 oua
  • 6 linguri de zahar
  • 300 ml lapte
  • 2 plicuri de gelatina
  • 500 ml frisca
  • zmeura
  • 150 ml sirop de zmeura
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu zmeura:

Frecam galbenusurile cu zaharul, adaugam laptele treptat, amestecam bine, dupa care punem la fiert pe baie de aburi amestecand continuu pana se ingroasa ca o smantana subtire.

Gelatina o dizolvam in siropul de zmeura, o lasam cca 5 minute dupa care o dizolvam pe baie de aburi, o amestecam cu crema de galbenusuri (putin racita)

Cand incepe sa se ingroase crema adaugam frisca, albusurile batute spuma, amestecam bine (eu am mai adaugat si cca 100 g zmeura pisata)

Intr-o tava (eu am folosit de cozonac) o tapetam cu folie alimentara si asezam piscoturile insiropate (si pe pereti laterali daca dorim) adaugam crema si zmeura dam la frigider pana a 2 zi,

A 2 zi rasturnam totul pe un platou si ornam dupa plac

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Pandispan cu mascarpone, crema de ciocolata si zmeura