Tort de biscuiti

de loredanaaa in Torturi, 3 Feb 2013 | 6564 vizualizari

 

Acest tort l-am invatat la scoala in clasa a sasea la practica.De atunci il fac mereu ..Pofta buna

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg biscuiti
  • 250 g unt
  • 250 g zahar pudra
  • 2 galbenusuri
  • 50 g cacao
  • pentru sirop
  • 8 linguri de zahar
  • 2cani de apa
  • un pliculet zahar vanilat
  • o fiola de esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de biscuiti:

Pregateste crema de unt. Freaca un pachet de unt, aflat la temperatura camerei, cu zaharul pudra si doua galbenusuri, apoi adauga cacao. Trebuie sa obtii o pasta fina.

Se pune zahărul într-o crăticioară pe foc şi se amestecă continuu până acesta devine lichid. Trebuie avut grijă să nu se ardă sau să se caramelizeze şi nici să facă bule. Când acesta s-a topit frumos se toarnă o cană de apă, stingându-se tot acest zahăr fierbinte. Se trage de pe flacăra aragazului şi se mai toarnă o cană de apă. Se amestecă bine până se dizolvă totul şi devine un lichid clar .Se adaugă apoi zahărul vanilat şi esenţa de rom. Când e rece se poate lucra cu el pentru însiropare

Se trec biscuitii prin sirop si se ung cu crema si se aseaza in picioare.Se fac 2 straturi, depinde de tava pe care o aveti.Cu crema ramasa se orneaza  tortul.Eu din zahar pudra si nuca de cocos am facut flori.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de biscuiti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

ieri la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]