Tort de biscuiti

de in Dulciuri, 3 Dec 2014 | 6517 vizualizari

 

Desertul copilariei!
Nu exceleaza la capitolul aspect/prezentare, dar gustul este minunat!

 

INGREDIENTE

  • 2 pachete biscuiti

Crema:

  • 100 g ciocolata cu lapte
  • 175 g zahar (6 linguri)
  • 75 g unt
  • 350 ml lapte
  • 2 oua
  • 2 linguri rase de faina
  • esente (rom, vanilie)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de biscuiti:

Punem 200 ml lapte din total intr-un vas la foc mic impreuna cu esentele.

Mixam ouale cu zaharul si apoi adaugam faina si restul de lapte treptat. Mixam bine.

Turnam usor compozitia peste laptele infierbantat si lasam pe foc inca 5 minute amestecand incontinuu.

Dupa luam vasul de pe foc si adaugam untul taiat bucati si ciocolata amestecand pana se incoporeaza.

Se tapeteaza o forma cu folie de plastic si se incepe cu un strat de crema, unul de biscuiti, etc, pana cand se termina crema.

Se termina cu un strat de biscuiti. Se da la rece cateva ore bune.

 

TIPS-URI

1

Mergea mai bine o ciocolata neagra. eu am folosit una cu lapte.

2

Puteti folosi forma de chec. eu am folosit o caserola.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de biscuiti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

anca_rm 1

03.12.2014, 14:02

gaby_duceag 1

04.12.2014, 07:13

Nu mai pune, te rog, liniute in fata fiecare fraze din modul de preparare.
Multumesc.

iolanda-elena 1

04.12.2014, 22:34

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de biscuiti (Bolo de Bolacha)