Tort de cafea

de Retete cu Margareta Cismasiu in Torturi, 8 Noi 2014 | 4934 vizualizari

 

Este un tort delicios pe care l-am facut cadou unei persoane foarte dragi mie.Ieri a fost ziua ei si i-am facut o mica surpriza.Un tort cremos,dulce si reconfortant in acelasi timp.Cu o generoasa crema de cafea a fost deliciul tuturor.

 

INGREDIENTE

Blat

  • 10oua,
  • 10 ling zahar,
  • 10 ling faina,
  • 2ling cacao,
  • un zahar vanilat,
  • un praf de copt,
  • un praf sare.

Sirop:

  • 100ml apa,
  • 2 ling zahar,
  • esenta de rom

Crema:

  • 1 kg frisca lichida,
  • 5 oua,
  • 5 ling zahar,
  • 200ml cafea neagra concentrata,
  • 100 gr ciocolata (optional),
  • zahar vanilat.
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de cafea:

Blat

Albusurile se separa de galbenusuri.Albusurile se bat spuma tare,ca pentru bezea cu un praf de sare.Treptat se adauga zaharul si zaharul vanilat si se mixeaza in continuare pana se topeste tot zaharul.Se adauga galbenusurile si se amesteca incet cu o spatula.La urma se adauga faina amestecata cu cacaoa si praful de copt.Se amesteca incet,de sus in jos.Compozitia se toarna intr-o forma de tort sau intr-o tava tapetata cu hartie de copt.Se da la cuptor pana trece proba scobitorii.Se lasa sa se raceasca.

Sirop:

Apa se fierbe cu zaharul.Cand clocoteste se aduga romul si se ia de pe foc.Se lasa sa se raceasca.

Crema:

Galbenusurile se amesteca cu zaharul,cafeaua si zaharul vanilat.Compozitia se pune la fiert la bain marie pana se ingrosa,mestecand continuu.Se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.

Din toata frisca se opreste 200ml pentru ornat.Restul se bate bine si se adauga compozitia de cafea cu oua.Se mixeaza pana se omogenizeaza bine.

Asamblare:

Blatul se taie in doua,pe orizontala.Blatul de la baza se insiropeaza cu jumatate din siropul rece.Din crema se opresc cateva linguri pentru a imbraca tortul,restul se pune pe primul blat.Se acopera cu al doile blat care se insiropeaza si el.Tortul se poate imbraca in crema de cafea.Eu am topit 100 gr cicolata si am adugat la crema pentru o culoare mai inchisa.Cu aceasta crema am imbracat tortul.Cele 200ml fisca se mixeaza si se decoreaza tortul.

Se da totul la rece pana  a doua zi.Se portioneaza si se serveste.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de cafea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu piscoturi si ciocolata