Tort de ciocolata

de Micutza Luana in Dulciuri, 21 Noi 2015 | 6307 vizualizari

 

pt k ador ciocolata sub orice forma :X

 

INGREDIENTE

  • Blatul
  • 4 oua mari
  • 150 gr zahar
  • 150gr faina
  • 50 gr amidon
  • 40 gr cacao
  • 2 lingurite praf de copt
  • 80 gr unt
  • Pentru crema
  • 400 gr ciocolata cu lapte
  • 700 ml frisca
  • 75 gr unt
  • 2 lingurite scortisoara
  • 40 ml rom
  • 40 ml cafea
  • 1 plic praf intaritor frisca
  • 250 gr fructe de padure
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolata:

Blatul

Se separa ouale .Galbenusurile se freaca cu zaharul pana la dizolvarea lui .

Se amesteca faina cu praful de copt , amidon si cacao si se adauga peste galbenusuri.Se adauga untul moale.

Se bat albusurile spuma si se adauga peste galbenusuri.

Se introduce intr.o forma de tort tapetata cu hartie de copt 25-30 min pana trece testul cu scobitoarea.

Se lasa blatul la racit si se taie pe 2 nivele.

CREMA

Se infierbanta frisca lichida si se adauga bucate de cicocolata , se ameesteca pana se topeste ciocolata.

Se lasa la frigider peste noapte .

A doua zi se mixeaa cu mixerul impreuna cu untul la temperatura camerei si scortisoara. Va iesi o crema fina si gustoasa.

Incepem asamblarea

Se aseaza pe o farfurie primul blat pe care il insiropam cu rom si cafea .se adauga o parte din crema ,fructele de padure , cel de-al doilea blat insiropat crema si tot asa pana la final .

Se orneaza cu frisca si fructe.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

ieri la 17:21

Prăjitură răsturnată cu piersici caramelizate - Rețeta delicioasă de vară

ieri la 11:30

Tiramisu cu căpșuni - Desertul delicios și parfumat

pe 19.06 la 08:04

Mancare cu vinete, dovlecei si chorizo

de Rocsi 9

pe 18.06 la 19:27

TOP
utilizatori

RODIMUR

1117 puncte

Rocsi

528 puncte

vasimur

183 puncte

mihaelar63

100 puncte

abstract01

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu ciocolata si cafea