Tort de ciocolată Extreme

de elucubratiiculinare in Torturi, 16 Noi 2013 | 3643 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 g zahăr
  • 3 ouă
  • 50 g cacao
  • 200 g făină
  • 2 lingurițe praf de copt
  • 1 linguriță bicarbonat de sodiu
  • 1 linguriță sare
  • 100 ml lapte
  • 50 ml ulei
  • 50 ml apă fiartă
  • 2 lingurițe esență vanilie

Cremă:

  • 200 g unt
  • 400 g zahăr pudră
  • 50 g cacao
  • 100 ml lapte
  • 2 lingurițe esență vanilie
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ciocolată Extreme:

Pregătim 2 tăvi de tort rotunde cu diametru de max. 22 cm, le ungem și le tapetăm cu hârtie pergament. Încălzim cuptorul la 180 grade C. Într-un castron cernem făina cu cacao, praful de copt, bicarbonatul de sodiu și sarea. În alt castron amestecăm ouăle cu zahărul până obținem o cremă pufoasă. Adăugăm alternativ făina cernută cu laptele, uleiul și amestecăm cu un mixer electric timp de 3 minute. La sfârșit adăugăm apa fierbinte și amestecăm ușor cu o lingură. Adăugăm esența de vanilie și amestecăm.

Compoziția se împarte în cele 2 tăvi identice. Să nu vă speriați de compoziție - este foarte moale. În caz că aveți doar o tavă, se coc pe rând cele 2 blaturi, nu încercați să coaceți un singur blat pentru că se poate arde la margine și să nu se coacă la interior. Se coc 30-35 minute la 180 grade C. Este gata când scobitoarea introdusă în mijloc iese curată. Se lasă 10-15 minute să se răcească în tavă, apoi se scoate pe un platou. La fel se procedează și cu cel de-al doilea blat.

Pentru cremă amestecăm untul la temperatura camerei cu zahărul pudră până obținem o spumă pufoasă și deschisă la culoare. Adăugăm alternativ, cacaua cernută cu laptele și esența de vanilie. Amestecăm bine până la omogenizare. Crema se dă la rece până la asamblare. După ce s-au răcit cele 2 blaturi se taie în două pe orizontală. Crema se împarte în 2, cu o parte ungem fiecare strat de blat și cu cealaltă jumătate îmbrăcăm tortul. Se ornează cu bucăți de ciocolată, fulgi de ciocolată sau orice doriți, dar numai ciocolată să conțină ;) De preferat să se țină la rece peste noapte, adică să-l pregătiți cu o zi înainte de a-l servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ciocolată Extreme" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

pe 30.11 la 18:08

Cozonac Stollen - Reteta clasica pentru desert traditional german de Craciun

pe 30.11 la 18:00

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

pe 30.11 la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort decadent de ciocolata