Tort de inghetata

de deyutzky in Torturi, 1 Dec 2013 | 8841 vizualizari

 

Am pregatit acest dulce cu ocazia implinirii a 7 ani frumosi a celor de la SunFood! Cu aceasta reteta particip la un concurs organizat pe blogul Laurei Adamache, ea fiind si sursa de inspiratie a acestui tort.
Dar azi fiind 1 decembrie, va invit pe toti la o felie de tort! :D
PS: e prima oara cand fac bezeleee!

 

INGREDIENTE

  • 1 conserva ananas bucati SunFood
  • 4 galbenusuri medii
  • 65 g zahar
  • 15 gr zahar vanilat
  • 250 ml frisca lichida
  • 1 fiola esenta vanilie
  • Bezele:
  • 2 albusuri
  • 1 varf de cutit de sare
  • 150 g zahar pudra vanilat
  • 50 g ciocolata cu lapte pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de inghetata:

Intr-o craticioara mixam galbenusurile cu zaharul, zaharul vanilat si esenta de vanilie pana cand se deschid la culoare si isi dubleaza volumul.

Adaugam sucul din conserva si amestecam cu o lingura.

Punem craticioara la bain marie (adica o vom aseza intr-o oala mai mare in care am pus apa calduta de 3-4 degete) si lasam focul dat spre mic. Amestecam in compozitie cateva minute pana ce se leaga bine.
Scoatem craticioara de la bani-marie si o mixam la treapta a2a a mixerului pana ce se ingroasa putin, dupa care o lasam la racit.
Intr-un alt vas mixam frisca pana se intareste putin apoi o incorporam cu grija, cu miscari de jos in sus, in compozitia de galbenusuri.
Jumatate din cantitatea de ananas o maruntim la robot, iar cealalta jumatate o taiem cubulete mici.

Adaugam piureul obtinut in compozitie si amestecam incet pana la omogenizare.

Tapetam o tava de paine/chec cu folie alimentara, o umplem cu compozitia obtinuta si adaugam deasupra cubuletele de ananas ramase, dupa care o dam la congelator pentru aprox. 3-4 ore pana cand ingheata bine.

Bezele:  

Mixam la viteza mare albusurile cu un varf de cutit de sare pana ce se intaresc bine.   Adaugam treptat zaharul si mixam pana cand compozitia devine lucioasa.
Punem compozitia intr-o punga, ii taiem varful si formam gramajoare mici in tava cuptorului tapetata cu hartie de copt.
Se tin la cuptor la foc mic de tot aprox 1h 30 - 2 h cu usa cuptorului intredeschisa pentru a nu se rumeni.
Bezelele trebuie sa ramana albe.
Dupa ce acestea sunt gata, se inchide focul si se lasa la racit tot in cuptor si cu usa intredeschisa.
Dupa ce s-au racit complet la ornam cu ciocolata topita.
Tortul il decoram cu bezele si cu ciocolata topita ramasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de inghetata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

Lia_ 1

10.12.2013, 21:28

exceptional! felicitari pt premiu

deyutzky 1

10.12.2013, 22:33

Multumesc mult Lia!

RuxyRux 1

10.12.2013, 22:37

Vai ce delicios

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

ULTIMELE COMENTARII

Dafur

Dacă ești în căutarea unui colier din argint elegant și de calitate, merită să arunci o privire pe https://www.chanti.dk/p-halskaeder-i_soelv . Aici vei găsi o selecție variată de coliere din argint sterling autentic – de la modele simple și clasice până la modele moderne. CHANTI este sinonim cu calitate, prețuri corecte și un magazin online ușor de utilizat. Fie că este un cadou sau pentru tine – un colier din argint conferă fiecărei ținute o notă elegantă. Datorită livrării rapide și plății sigure, noua ta bijuterie preferată este la doar câteva clicuri distanță.

De ce purtam bijuterii?

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort de inghetata cu ciocolata si caramel