Tort de mere si zahar ars

de delia64 in Torturi, 18 Iun 2013 | 10927 vizualizari

 

Este tortul pe care il fac cel mai des , este aromat , racoros si gustos.
Il ornez cu fructe , frisca , bombonele , nu il fac de doua ori la fel , nu este nimic batut in cuie , se poate orna in multe feluri in functie de ce am in casa si de imaginatia de moment ...gustul este la fel de bun .

 

INGREDIENTE

  • 7 oua
  • 0,500 gr . zahar
  • 4 linguri faina
  • 2 zahar vanilat
  • 1/2 praf de copt
  • 200 ml. lapte
  • 0,500 mere
  • ananas pentru ornat
  • 0,500 gr. frisca
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere si zahar ars:

Se caramelizeaza zaharul ,se distribuie pe peretii vasului ,se adauga merele curatate si taiate in patru , se aseaza peste zaharul ars si se da vasul  la cuptorul incalzit la 180 de grade pana cand merele isi  lasa zeama .

Intre timp   se bat 3 oua cu 3 linguri de zahar , un zahar vanilat ,laptele si se toarna peste zaharul caramelizat , se da la cuptor  pana ce se incheaga crema de zahar .

Facem blatul din 4 oua  , 4 linguri zahar , 4 linguri  faina si praful de copt  si turnam  peste crema. Separam albusurile de galbenusuri, mixam spuma albusurile adaugand treptat zaharul , adaugam faina, galbenusurile si praful de copt si omogenizam.

Se lasa in cuptor  pana cand este rumen pandispanul .

Se rastoarna pe un platou si se lasa la racit.

Se orneaza cu frisca batuta si ananasul taiat felii.

Se mai lasa la rece 20/ 30 de minute .

Pofta buna !!!

TIPS-URI

1

eu am folosit mere de la congelator .

2

cand rasturnati tortul pe platou nu ridicati cratita imediat .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere si zahar ars" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Tort cu mere si crema de zahar ars