Tort de piscoturi cu ciocolata

de T I M E A in Torturi, 22 Dec 2015 | 13368 vizualizari

 

Daca doriti un tort fara coacere si cu o crema delicioasa de ciocolata, acest tort cu siguranta o sa fie pe placul vostru. Aveti nevoie doar de niste piscoturi si de muuuulta ciocolata.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr piscoturi
  • 300 ml apa
  • 3 lingurite cacao instant
  • Crema de ciocolata
  • 300 ml smantana pentru frisca
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 200 gr ciocolata cu lapte
  • 8 linguri de zahar
  • Pentru insiropat putem folosi cacao cu lapte sau o cafea slaba si indulcita
  • Ornat
  • 350 ml frisca lichida indulcita + 2 linguri din crema de ciocolata
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de piscoturi cu ciocolata:

Crema: amestecam intr-un vas, frisca lichida neindulcita cu zaharul si punem vasul pe foc pana da in clocot. Luam de pe foc, adaugam ciocolata bucatele si amestecam pana se topeste ciocolata. Lasam crema deoparte sa se raceasca putin. (Punem deoparte 2 linguri din crema pentru ornat)

Luam o forma de cozonac si o tapetam cu folie alimentara.

Intr-o farfurie adanca turnam cafeaua indulcita si trecem piscoturile prin cafea si asezam un prim rand pe fundul tavii de-a lungul. Peste piscoturi, punem un strat de crema  apoi  inca unul de piscoturi insiropate peste care turnam restul de crema iar la final mai punem un rand de piscoturi.

Dam tava la frigider 2-3 ore pentru a se intari crema.

Scoatem din frigider si rasturnam tava pe un platou, indepartand tava si folia.

Imbracam tortul in frisca mixata. Ornam cu floricele din frisca amestecata cu crema de ciocolata.

Pastram tortul la frigider pana la servire.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de piscoturi cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

ieri la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

Quiche cu dovlecei - Varianta rapidă cu lipie

pe 02.07 la 09:50

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu jeleu de şampanie şi cremă de portocale