Tort de portocale

de diana_k in Torturi, 25 Noi 2011 | 16576 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • pentru rulada
  • 4 oua,
  • 8 linguri zahar,
  • 4 linguri ulei,
  • 6 linguri faina,
  • 1/2 plic praf de copt,
  • 1/2 borcan dulceata, gem, marmelada, eu am folosit gem de visine
  • pentru blatul cu cacao
  • 2 oua,
  • 4 linguri zahar,
  • 2 linguri ulei,
  • 3 linguri faina,
  • cacao
  • pentru blaturile albe:
  • 4 oua,
  • 8 linguri zahar,
  • 4 linguri ulei,
  • 6 linguri faina,
  • 1/2 plic praf de copt
  • pentru crema de portocale
  • 3-4 portocale,
  • 400ml lapte,
  • 250g zahar,
  • 100g unt,
  • 20g gelatina,
  • 150ml frisca mixata,
  • 100g ciocolata,
  • sirop
  • 250ml apa,
  • 200g zahar,
  • 1 esenta de vanilie
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de portocale:

Pregatirea este aceiasi la blaturi si la rulada: mixam albusurile, adaugam treptat zaharul, mixam pana obtinem o spuma densa si lucioasa ce nu curge, apoi adaugam pe rand galbenusurile, uleiul,  faina, praful de copt, cacaoa.

Blatul alb si cel cu cacao se coc in tava rotunda cu diametrul de 24 cm. Cel alb se taie in doua.

Rulada se coace in tava mare de 30/40cm in care am pus hartie de copt. Imediat ce e gata o scoatem din cuptor, desfacem hartia de copt si cu ajutorul ei sau a unui prosop curat o rulam strans si o lasam sa se raceasaca, apoi o desfacem usor, o ungem cu gemul si o rulam la loc. O lasam deoparte sa se aseze....apoi o taiem felii de 1 cm.

Pentru crema: stoarcem portocalele, punem gelatina la inmuiat in sucul obtinut aproximativ 250ml laptele il punem la fiert cu zaharul si untul

Topim gelatina la foc mic si o turnam peste laptele fierbinte, amestecam si dam deoparte sa se inchege putin, ...dureaza cam 2-3 ore la rece. Cand incepe sa se lege se amesteca cu frisca mixata si cu ciocolata rasa ...eu am uitat si am adaugat-o direct pe blat la asamblarea tortului

Asamblarea o facem in tava cu inel asezam 1 blat alb, il insiropam usor, pe peretii laterali ai tavi asezam felii de rulada, punem 1/3din crema, asezam blatul cu cacao, insiropam, 1/3 crema, blatul alb, insiropam, 1/3crema. lasam sa se intareasca bine crema, apoi scoatem cu atentie inelul de la tava

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (34)

Cris2711 1

28.11.2011, 11:07

Ti-am zis ca imi place cum arata tortul dar de reteta de rulada nu mai zic am sa o fac cu siguranta

Teo 1

28.11.2011, 20:27

cat se poate de frumos!bravo!

babi5 1

08.10.2014, 09:11

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

ieri la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort de portocale si ciocolata