Tort de post

de alieli in Torturi, 29 Noi 2011 | 19206 vizualizari

 

Acest tort l-am facut pentru sora mea ce il va face cadou iubitului ei de Sf. Andrei.

 

INGREDIENTE

  • Reteta e preluata de la eclerash(multumesc mult pentru ca ai postata aceasta reteta), dar e putin modificata astfel:
  • Blat 1:
  • 4 cani faina  
  • 2 cani zahar  
  • 1 praf de copt   
  • 5 linguri cacao   
  • 1 plic zahar vanilinat  
  • 2 cani apa  
  • 7 linguri ulei  
  • 100-150 gr nuci   
  • Blat 2:
  • 2 cani faina  
  • 1 cana zahar  
  • 1 praf de copt  
  • 1 linguri cacao  
  • 1 zahar vanilinat  
  • 1 cana apa  
  • 3.5 linguri ulei  
  • 1 lingura cacao  
  • 3 linguri gem de caise/ piersici
  • Crema:
  • 3 ciocolate Primola/ Kandia amaruie(de post)  
  •  2 plicuri frisca light    
  • 2 banane    
  • 3-4 clementine
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de post:

Blaturi: se pune faina, zaharul, praful de copt, cacao, zahar vanilinat apoi se adauga apa si uleiul si se omeogenizeaza compozitia. La final se pune nuca, iar pentru blatul 2 gemul.

Blatul 1 se taie in doua, la mijloc se pune blatul 2, iar intre ele crema si fructe taiate feli.

Crema: Se topeste ciocolata la bain-marin si se adauga cam 1/4 din frisca obtinuta din cele doua plicuri. Restul de frisca se foloseste pentru ornat.

TIPS-URI

1

Eu am folosit si capsuni pt ornat si gelatina

2

Gelatina am facut-o cu compot de cirese(visine) ca sa iasa rosie

3

Am copt blaturile intr-o tava dreptunghiulara si apoi am decupat forma inimilor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

alieli 1

01.12.2011, 10:05

Multumesc pt urari si pt aprecieri

fevro 1

02.12.2011, 01:37

Super...La multi ani sarbatoritului! Poti sa ne spui cum se numeste frisca? Esigur de post?Eu am gasit doar cu cazeina...

alieli 1

08.12.2011, 09:39

E de la dr otker, E plic nu stiu exact cum scrie pe ea...frisca sau spuma pentru prajituri cu gust de frisca ...ceva de genul asta si Atentie!!!Sa fie Light.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

ieri la 11:04

Rulouri pufoase cu unt si scortisoara - Dulci si gustoase

pe 16.01 la 15:52

Tort sarlota de vanilie cu piscoturi si fructe - Desert usor si racoritor

pe 16.01 la 10:49

Salată orientală cu maioneză – Rețeta imbunătățită și delicioasă pentru toate gusturile

pe 16.01 la 08:46

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tort cu zmeura, nuca de cocos si ciocolata (de post)