Tort de ziua mea

de elena1988 in Torturi, 9 Mar 2011 | 8385 vizualizari

 

Astazi implinesc 23 de primaveri, va dedic acest tort tuturor de pe bucataras, sper sa va placa, sectiunea mai tarziu.

 

INGREDIENTE

  • 1 blat de tort
  • frisca batuta
  • compot de caise
  • Pentru mousse de ciocolata
  • -3 ciocolate cu lapte
  • 120 ml de frisca lichida
  • 300 ml frisca batuta bat
  • 5 gr de gelatina
  • 1 cioco cu lapte pentru razuit deasupra la tort
  • colorant rosu
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de ziua mea:

Blaturile le-am insiropat.

Mousse-ul de cioco: punem la topit pe foc ciocolatele(3) rupte bucatele si cu frisca lichida, cand s-a topit ciocolata amestecam bine compozitia, cand este calduta punem gelatina( care a fost inmuiata in apa) apoi adaugam frisca batuta bine, a doua crema- frisca batuta bine plus intaritor de frisca si caisele taiate mici amestecam bine.

Asamblare: punem prima foaie de blat pe care o insiropam cu zeama de la compot, punem mousseul de cioco, apoi a doua foaie de blat, crema de frisca si caise, apoi ultima foaie de blat, ornam cu frisca( 250 ml in care am pus colorant rosu) cu caise si carlionti de ciocolata

TIPS-URI

1

nu dati focul tare cand topiti ciocolata cu frisca, eu am pus colorant rosu dar vad ca tortul a iesit roz

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de ziua mea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Bomboane cu nucă de cocos și zmeură - Desert super rapid și delicios

pe 09.05 la 09:58

Clătite spaghete cu ciocolată și fructe - Desertul rapid și ingenios care te va cuceri

pe 09.05 la 09:43

Tocăniță cu carne de porc - Gust și savoare într-o rețetă simplă

pe 09.05 la 09:26

Chec cu căpșuni și ciocolată albă - Desertul pufos și aromat

pe 08.05 la 08:12

TOP
utilizatori

Rocsi

1543 puncte

vasimur

1192 puncte

RODIMUR

221 puncte

Sidy

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tort cu fructe de padure si crema mascarpone